Home / Politica / PSD a RUPT tot: Dragnea, aproape de scorul istoric al USL

PSD a RUPT tot: Dragnea, aproape de scorul istoric al USL

Sistemul de alegere indirectă a președinților de Consilii Județene a născut o situație inedită în România. Cu doar 42% în alegeri, PSD deține majoritatea în 31% de CJ-uri, adică 70% din totalul de 41. Scorul de acum este destul de aproape de cel obținut de USL în 2012, atunci când PSD+UNPR+PNL+PC au obținut 36 de Consilii Județene, dar alegerea președintelui de CJ era făcută direct.
PSD a obţinut 42% din voturi, dar a ajuns să controleze trei sferturi dintre judeţe. Social-democraţii au numit 29 de şefi de consiliu şi au reuşit să formeze alianţe în 31 de judeţe, informează Digi 24.

Cu zece procente în urma PSD ca scor electoral, PNL a reuşit să obţină, însă, mult mai puţine majorităţi. Liberalii conduc șapte judeţe şi au reuşit să adune majorităţi în alte două.

În judeţul Bihor, unde PNL a obţinut aproape 50%, PSD a bătut palma cu UDMR, astfel că liberalii au rămas fără vreun post de conducere.

De această nouă lege au beneficiat cel mai mult partidele mici. Cu un scor de numai 4,4%,PMP a încheiat nouă majorităţi cu PSD şi PNL. Popularii au negociat la sânge, astfel că la Ilfov, de exemplu, au obţinut de la PNL două posturi de vicepreşedinte, lăsând PSD în offside.

UDMR a fost cea mai câştigată. Cu un scor în alegeri de 4,9%, a intrat în opt majorităţi judeţene şi a obţinut cinci preşedinţi de Consiliu Judeţean.stiripesurse.ro

media-145406881375496600

Despre slasher

Check Also

OFSD Calafat a dovedit ca se pricepe si la politica si la bucatarie

Azi cateva dintre reprezentantele organizatiei de femei a PSD Calafat au participat la Baile Herculane …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: