Home / PUBLICITATE / Proiectul ”P.E.S.A.S ,,PRIMUL PAS CATRE ECONOMIA SOCIALA” – Craiova 2015

Proiectul ”P.E.S.A.S ,,PRIMUL PAS CATRE ECONOMIA SOCIALA” – Craiova 2015

Fundația Orizont este organizație românească, nonprofit, având un caracter democratic, civic și educativ, înființată în 1996, reconfirmată conform OG 26/2000 și OG 37/2003. Scopul Fundației este „suținerea valorilor societății globale și comunității europene extinse, exprimate la nivelul proceselor de reformă educațională, socială și culturală„

Fundația Orizont are o experiență bogată în educația adulților dezvoltând peste 15 programe de formare profesională de la înființare, unele în sistem blended-learning, și a finalizat cu succes 4 proiecte în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Poiectul ”P.E.S.A.S. – Promovarea economiei sociale prin noi afaceri de succes” este lansat de Fundația Orizont și propune o echipa de profesioniști cu o capacitate operațională ridicată în raport cu activitățile descrise, care și-a propus să atingă cu maximum de eficiență indicatorii preconizați. Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

dezvoltat pe Axa Prioritara 6: “Promovarea incluziunii sociale” si „Dezvoltarea economiei sociale”
avand ca titlul ,,PRIMUL PAS CATRE ECONOMIA SOCIALA”

Acest program european a facilitat introducerea pe piata romaneasca a trei proiecte, afaceri sustinute prin fonduri europene care au generat 19 locuri noi de munca, urmand ca cei care au ocupat aceste posturi sa beneficieze si de o pregatire in domeniul respectiv cu cadre specializate. Cele 3 structuri cu caracter juridic nou infiintate ale economiei sociale” au devenit functionale prin operaționalizarea SES:

SES1: S.C. Good Way S.R.L., cofetărie cu laborator propriu in Craiova, avand ca obiectiv fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie cu ingrediente naturale, amenajată și dotată cu echipamente, mobilier și mijloc de transport specific în vederea operaționalizării la capacitate maximă, cu 6 angajați (din care 5 din rândul persoanelor vulnerabile – grup țintă)

SES2: S.C. Dialtransmed S.R.L., firma specializata in servicii de transport sanitar neasistat , in localitatea Pielesti, jud. Dolj, dotata cu mijloace de transport specifice, cu echipamente medicale, conform Ordinului 1092/2006 (conform buget SES) în vederea operaționalizării la capacitate maximă, cu 8 angajați (din care 5 din rândul persoanelor vulnerabile – grup țintă).
Personalizată în Economia Socială , in localitatea Urechesti, comuna Mischii, Jud. Dolj, dotată cu echipamente, software și mobilier specifice, precum și mijloc de transport în vederea operaționalizării la capacitate maximă, cu 5 angajați (din care 3 din rândul persoanelor vulnerabile – grup țintă).

La intalnirea avuta pe data de 24 septembrie, managerii si coordonatorii proiectului au detaliat activitatile pe care le desfasoare, punctand faptul ca proiectul si-a atins toate obiectivele, cele trei societati fiind functionale si deja existente pe piata economiei romanesti. Le dorim succes tuturor celor implicati in aceste programe.

DSC_0105-1024x680

Despre slasher

Check Also

SEO on page

Pierdut certificat

Pastrans com SRL declar pierdut certificat constatator de funcționare magazin general

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *