Home / PUBLICITATE / Proiectul ”P.E.S.A.S ,,PRIMUL PAS CATRE ECONOMIA SOCIALA” – Craiova 2015

Proiectul ”P.E.S.A.S ,,PRIMUL PAS CATRE ECONOMIA SOCIALA” – Craiova 2015

Fundația Orizont este organizație românească, nonprofit, având un caracter democratic, civic și educativ, înființată în 1996, reconfirmată conform OG 26/2000 și OG 37/2003. Scopul Fundației este „suținerea valorilor societății globale și comunității europene extinse, exprimate la nivelul proceselor de reformă educațională, socială și culturală„

Fundația Orizont are o experiență bogată în educația adulților dezvoltând peste 15 programe de formare profesională de la înființare, unele în sistem blended-learning, și a finalizat cu succes 4 proiecte în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Poiectul ”P.E.S.A.S. – Promovarea economiei sociale prin noi afaceri de succes” este lansat de Fundația Orizont și propune o echipa de profesioniști cu o capacitate operațională ridicată în raport cu activitățile descrise, care și-a propus să atingă cu maximum de eficiență indicatorii preconizați. Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

dezvoltat pe Axa Prioritara 6: “Promovarea incluziunii sociale” si „Dezvoltarea economiei sociale”
avand ca titlul ,,PRIMUL PAS CATRE ECONOMIA SOCIALA”

Acest program european a facilitat introducerea pe piata romaneasca a trei proiecte, afaceri sustinute prin fonduri europene care au generat 19 locuri noi de munca, urmand ca cei care au ocupat aceste posturi sa beneficieze si de o pregatire in domeniul respectiv cu cadre specializate. Cele 3 structuri cu caracter juridic nou infiintate ale economiei sociale” au devenit functionale prin operaționalizarea SES:

SES1: S.C. Good Way S.R.L., cofetărie cu laborator propriu in Craiova, avand ca obiectiv fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie cu ingrediente naturale, amenajată și dotată cu echipamente, mobilier și mijloc de transport specific în vederea operaționalizării la capacitate maximă, cu 6 angajați (din care 5 din rândul persoanelor vulnerabile – grup țintă)

SES2: S.C. Dialtransmed S.R.L., firma specializata in servicii de transport sanitar neasistat , in localitatea Pielesti, jud. Dolj, dotata cu mijloace de transport specifice, cu echipamente medicale, conform Ordinului 1092/2006 (conform buget SES) în vederea operaționalizării la capacitate maximă, cu 8 angajați (din care 5 din rândul persoanelor vulnerabile – grup țintă).
Personalizată în Economia Socială , in localitatea Urechesti, comuna Mischii, Jud. Dolj, dotată cu echipamente, software și mobilier specifice, precum și mijloc de transport în vederea operaționalizării la capacitate maximă, cu 5 angajați (din care 3 din rândul persoanelor vulnerabile – grup țintă).

La intalnirea avuta pe data de 24 septembrie, managerii si coordonatorii proiectului au detaliat activitatile pe care le desfasoare, punctand faptul ca proiectul si-a atins toate obiectivele, cele trei societati fiind functionale si deja existente pe piata economiei romanesti. Le dorim succes tuturor celor implicati in aceste programe.

DSC_0105-1024x680

Comments

comments

Despre slasher

Check Also

LAVANDA PENTRU INFRUMUSETAREA GRADINILOR

Plante in ghivece si plante mature pentru infrumusetarea curtilor si gradinilor. Se mentin tot anul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: