Home / Local / Primarul Ciobanu : “Calafatul are potential dar trebuie descoperit si valorificat”

Primarul Ciobanu : “Calafatul are potential dar trebuie descoperit si valorificat”

Sunt cuvintele primarului Lucian Ciobanu care este convins ca municipiul Calafat are un potential inca nevalorificat. Acesta isi doreste ca banii sa fie cheltuiti doar pe proiectele care sa fie simtite pozitiv la nivelul intregii comunitati. Investitiile sa fie transparente pentru a elimina toate suspiciunile cu privire la modul in care este administrat banul public.

Administratia locala are doua obiective care trebuie indeplinite cat mai repede. Primul ar fi modernizarea si reabilitarea tuturor drumurilor si trotuarelor iar al doilea – atragerea cat mai repede posibil a investitorilor care sa gaseasca in Calafat un loc unde isi pot derula o afacere trainica, fiind cea mai buna modalitate de a mari numarul salariatilor pe raza municipiului si implicit nivelul de trai fiind si o motivatie ca tinerii sa nu mai plece in Occident.

Trebuie totodata valorificat si segmentul turistic, mai ales cel sezonier, in special vara cand Dunarea atrage turistii dornici de o baie si o sera relaxanta langa batranul fluviu. Din pacate in Calafat nu exista cabane amenajate pe marginea Dunarii care sa ofere cazare atat pescarilor care vin din alte zone cat si celor care aleg un weekend aproape de podul de la Calafat.
Ar fi ideala realizarea unei faleze care sa faca legatura intre plaja de la Calafat si cea de la Bascov, o banda amenjata (cu asfalt sau ciment) de 2,50 m latime care ar deveni o mare atractie atat pentru cei dornici de o plimbare sau o alergare in racoarea serii dar si pentru biciclisti sau skateri, ceea ce ar fi fara indoiala un proiect amplu si cu un puternic impact pozitiv pentru municipalitate. Acest proiect ar genera interesul investitorilor in turism si pentru aceasta zona.

Ne-am dori ca aceste doua obiective sa fie cat mai repede puse in practica fiind singura solutie ca Baba-Lupa sa aiba efectul scontat asupra celor care gusta din izvorul ei.preluare Actualitatea Calafeteanadownload

Despre slasher

Check Also

Doi locuitori din Ciupercenii Noi, sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos

Poliţişti din cadrul Secției 10 Rurală Poiana Mare, împreună cu colegi din cadrul Posturilor Ciupercenii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: