Home / Actualitate / Ponta desființat în presa internațională: Premierul 300 de cai putere Mitsubishi și 46.000 de dolari

Ponta desființat în presa internațională: Premierul 300 de cai putere Mitsubishi și 46.000 de dolari

Ponta desființat în presa internațională: Premierul 300 de cai putere Mitsubishi și 46.000 de dolari
Premierul Victor Ponta are probleme din ce în ce mai mari. Deși a scăpat de solicitarea de încuviințare a procurorilor DNA cu ajutorul grupurilor parlamentare ale Puterii, tot nu a scăpat de acuzațiile DNA și a ajuns din motive care țin de sport și pe masa de operație.

Deja lucrurile par a o lua razna pentru premier. Dacă inițial presa internațională aștepta ceea ce se întâmplă cu orice demnitar într-o astfel de situație, acum totul a trecut într-un alt plan. Premierul României e luat peste picior.

Jurnaliștii de la Bloomberg într-un articol îl execută la propriu pe Victor Ponta. Este numit premierul 300 de cai putere Mitsubishi și 46.000 de dolari. Pe scurt, Victor Ponta este acuzat că a folosit banii de la Dan Șova pentru extravaganțele sale, iar în schimbul banilor senatorul PSD a fost numit în diverse posturi guvernamentale.

„Premierului român Victor Ponta îi plac masinile rapide. Favorita lui, un Mitsubishi Lancer de 300 de cai putere cu care a concurat în raliuri, poate pune doar frâne în cariera politică.

‘Aceasta nu este o masină, este o jucărie’, a declarat Ponta unui reporter de televiziune cu părul roșu, în iunie 2009, când spunea cu fața la cameră că ‘Este pentru baieti mari care cheltuiesc o gramada de bani pe jucării’.

Cea mai mare parte din banii cheltuiți pe jucăriile speciale a venit, se pare, de la un partener de afaceri. Partenerul a plătit lui Ponta suma 46.000 dolari pentru munca pe care nu a făcut-o niciodată, spune DNA. După ce Ponta a devenit prim-ministru, omul a câștigat mai multe numiri guvernamentale, care în prezent sunt investigate de către DNA”, relatează jurnaliștii de la Bloomberg.

Scandalul a reprezentat o mare provocare în Parlament pentru premierul Victor Ponta săptămâna trecută. Investigarea va mai dura însă, subiectul anchetei zguduind puternic ţara europeană cu cea mai mare creştere economică, dar şi cu un scut antirachetă NATO, informează Bloomberg.

Ponta este anchetat de către DNA, instituţia care a dus la condamnarea a peste 1.150 de români anul trecut. ‘În condiţiile în care ne bucurăm de creştere economică, concentrarea pe acţiuni de acum opt ani afectează progresul României şi aduce beneficii ţărilor precum Rusia, care caută o regiune instabilă’, a spus premierul.

‘Categoric, este afectată reputaţia României’, a declarant premierul joi, într-un interviu, cu o zi înainte de a primi votul de încredere în Parlament. ‘România a luat cele mai multe măsuri împotriva corupţiei şi va continua să facă asta’.

Printre cei vizaţi de lupta anticorupţie se numără şi un fost judecător a fost cercetat pentru contrabandă cu capre în Rusia, un ministru a fost investigat pentru că a luat drept mită cârnaţi şi 17.000 de dolari. Un al treilea învinuit a fost investigat pentru că a acceptat genţi cu bani într-un cimitir. Toţi au negat acuzaţiile, iar investigaţiile nu pot merge mai departe în cele două cazuri incomplete.

Bloomberg mai aduce în discuţie numele Laurei Codruţa Kovesi, fostă basketball-istă, devenită şefa investigaţiilor anticorupţie din România. Cei arestaţi de DNA anul trecut au fost cel mai adesea prezentaţi în faţa camerelor în cătuşe. În toate cele 4.500 de cazuri, cercetările au fost complete. Printre cei anchetaţi se află cumnatul şi socrul lui Victor Ponta, dar şi mama acestuia, fiecare în dosare separate. Toţi au negat acuzaţiile care le-au fost aduse.

Lupta pe care Kovesi o duce împotriva corupţiei rezonează cu cea din regiune. În Moldova, primul ministru, Chiril Gaburici, care s-a confruntat cu dispariţia unui milliard de dolari din băncile ţării, a demisionat după ce a fost întrebat de provenienţa diplomei sale de bacalaureat. În aceeaşi zi, cel mai mare ziar din Slovacia punea ca titlu pe prima pagină: ‘Slovacii sunt geloşi pe procurorii români’.

‘România nu este singura ţară din regiune când vine vorba de astfel de cazuri’, spune Otilia Dhand, o analistă din Bruxelles pentru Teneo Intelligence. ‘Dar în România se pare că lucrurile se mişcă.’ ‘Mă îndoiesc că asta este ultima dată când când îl vom vedea pe Victor Ponta contestat, mai ales pe măsură ce ne apropiem de alegerile de anul viitor’, adaugă analista.media-143441199102172100

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

DSUP are un nou director

De cateva zile DSUP are un nou director . Acesta este Toncea Dan si este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =

%d blogeri au apreciat: