Home / Local / Politistii de frontiera calafeteni au scapat de arestul preventiv fiind consemnati la domiciliu

Politistii de frontiera calafeteni au scapat de arestul preventiv fiind consemnati la domiciliu

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să-i elibereze din arest pe cei trei polițiști de frontieră acuzați de comiterea infracțiunilor de luare și dare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență.
Procurorii DNA din Craiova au susținut că trei oameni ai legii – co­misarul-șef Ionuț Damian, șef-serviciu în cadrul Ins­pec­toratului Teritorial al Po­liției de Frontieră Giurgiu, co­mi­sarul-șef Costel Simion, ad­­junctul șefului Poliției de Fron­tieră Calafat, dar și agentul Ovidiu Cotoi de la Poliția de Frontieră Calafat, au comis mai multe infracțiuni de corupție. Anchetatorii au reținut că „inculpatul Simion Costel, în calitate de adjunct al șefului Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, i-a solicitat inculpatului Damian Ionuț, șef Serviciu control trafic frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, să-și îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activității de serviciu a agentului de poliție Cotoi Ovidiu Florinel din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut“. Procurorii anticorupție mai susțin că, deși faptele pentru care era cercetat agentul Cotoi erau de o „gravitate ridicată“, acesta a fost sancționat „simbolic“. Ulterior, pe 11 noiembrie, adjunctul Costel Simion i-a cerut mai multe bunuri lui Cotoi pentru a-l „recompensa“ pe șeful de la Giurgiu. Mai exact, anchetatorii susțin că Simion i-a cerut câțiva pești lui Cotoi, iar acesta din urmă a adus și o sticlă de whisky. „Din datele existente la dosarul cauzei a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu să-i remită produse alimentare (peşte) pentru a le transmite, la rândul său, mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei pești, și o sticlă de whisky de 0,7 litri“, au mai precizat procurorii DNA.
Cei trei inculpați au fost reținuți pe 12 noiembrie 2015, iar o zi mai târziu au fost arestați preventiv. În cursul lunii decembrie, procurorii anticorupție au încheiat cercetările în acest dosar de corupție și au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpați, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Vineri, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-i elibereze din arest pe cei trei inculpați, care au fost însă arestați la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.Breaking-News

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Un algerian cu documente false, a fost prins la PTF Calafat

Un cetățean algerian, care a încercat să intre ilegal în Romania, folosind documente false, a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + twelve =

%d blogeri au apreciat: