Home / Actualitate / Poliţiştii calafeteni au participat la acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”

Poliţiştii calafeteni au participat la acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”

Acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră” organizată de Serviciul Poliţiei Rutiere al Inspectoratului Județean în municipiul Craiova, are caracter de continuitate, anul acesta fiind organizată a XIV- a misiune de acest gen.
Astăzi, la acțiune au luat parte poliţişti români din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier și Poliția municipiului Calafat, instituţia iniţiatoare a proiectului, din Bulgaria: Direcţia Regională de Poliţie Vidin şi din Serbia – Direcţiei Regională de Poliţie Zajecar.
Scopul acesteia a fost de a realiza un schimb de experienţă şi bune practici cu privire la controlul în trafic al autovehiculelor, constatarea încălcării legislaţiei rutiere în vigoare şi luarea măsurilor legale, totodată fiind purtate discuții între polițiști referitoare la diferențele legislative din cele trei țări.
Spre exemplu, polițiștii bulgari au precizat că de la începutul anului persoanele care nu achită sancțiunea contravențională în termen de 30 de zile vor avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. O altă diferență a legislației bulgare în domeniul rutier fiind și limita de alcool permis la volan, acesta fiind de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, contrar legislației române care precizează că după o valoare de 0.10 mg/l alcool pur șoferii sunt sancționați contravențional cu amendă, iar la o valoare de 0.41 mg/l în aerul expirat fapta constituite infracțiune.
Acţiunea a constat în controlul documentelor conducătorilor auto şi a celor care însoţesc transporturile de mărfuri, verificarea modului în care se respectă timpii de mers şi de staţionare şi testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto depistați în trafic.
Echipajele mixte constituite din poliţişti români, bulgari şi sârbi au acţionat pe b-dul Dacia din municipiul Craiova, iar în urma activităţilor desfăşurate au verificat 45 autovehicule in trafic, astfel fiind constatate 18 abateri de natură contravenţională pentru sanctionarea carora au fost aplicate amenzi de de peste 5.400 lei, dupa cum urmeaza: 1 sanctiune pentru lipsa ITP, 7 sanctiuni pentru neportul centurii, o amenda pentru conducere sub influenta alcoolului (un sofer din Valcea a fost depistat cu o alcoolemie de 0.39 mg/l alcool pur in aerul expirat), 2 sanctiuni pentru lipsa documente, alte doua amenzi au fost aplicate pentru lipsa asigurare obligatorie.

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

„Tuta absoluta“ face ravagii în Poiana Mare

Legumicultorii din Poiana Mare, unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară, şi-au văzut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 12 =

%d blogeri au apreciat: