Home / online / Planul de dezvoltare personala si ce trebuie sa stii despre asta
dezvoltare personala

Planul de dezvoltare personala si ce trebuie sa stii despre asta

Pare sa fie dificil sa te pastrezi motivat cand vine vorba sa iti urmezi propriile vise si ambitii. Tocmai de aceea, a crea un plan de dezvoltare personala te poate ajuta sa te ghidezi pentru a atinge telul propus. Suntem direct raspunzatori pentru faptele, pentru emotiile traite si mai ales pentru viitorul nostru. Decidem cat de puternice sunt acestea ca si influenta in viata noastra.

Fii pe primul loc si fii fericit

Cand esti fericit, totul in jurul tau pare sa aiba o alta conotatie, pare ca vezi lucrurile din alta perspectiva. Cu toate acestea, nu te astepta sa vina totul pur si simplu, sa atingi acel grad de fericire pura fara sa faci nimic. Si mai apoi conteaza cu ce atitudine abordezi viata pentru a fi fericit.

Sa te dezvolti din punct de vedere personal este acelasi lucru: ar putea sa vina de la sine insa cu efect intarziat, ar putea sa conteze dar sa fie prea tarziu asa ca daca muncesti pentru asta ai mai multe de castigat. Stabilind obiective clare cu privire la ceea ce doresti sa devii, sa fii, vei putea constientiza frumusetea vietii si implinirea acesteia intr-o cu totul alta valenta.

Asadar, ca si importanta, ceea ce tine de capitolul dezvoltare personala femei aduce cu sine beneficii enorme. De la castigul profesional mult mai accesibil cand ai incredere in tine si stii cum sa iti construiesti drumul dorit si pana la abilitati castigate – de genul cum sa inspiri, cum sa fii un leader si multe altele – dezvoltarea personala este sursa pentru o viata traita complex si savurata in fiecare secunda la maximum de potential.

Surse de dezvoltare personala

In ceea ce priveste mai ales sectorul feminin, dezvoltarea personala este mai mult decat un concept. Exista seminarii, cursuri si tot felul de exercitii practice ce le pot ajuta pe reprezentantele feminine sa isi castige un statut al increderii, in primul rand. Un exemplu vital pentru toate il reprezinta si blogurile cu potential, unul de amintit fiind Andra Olarean. Astfel de surse sunt complexe, accesibile si de o inspiratie necesara pentru a porni pe un astfel de drum.

Ce trebuie sa ai in minte de la bun inceput este intentia. Lectura in sine se dubleaza si cu intentia de a face o schimbare sau pur si simplu de a imbunatati viata din orice punct de vedere. Poate fi vorba de progresul din punct de vedere emtional, profesional sau nici nu conteaza. Uneori poate viza chiar si ceea ce tine de viata de familie, acolo unde un blocaj poate fi sursa de neincredere de a face mai multe in viata exterioara familiei in cadrul muncii si asa mai departe.

Beneficiile concrete se pot observa in timp, prin stabilirea si implinirea unor obiective pe termen lung sau scurt. Insa mai departe de ceea ce este palpabil, castigul este de a fi implinit, de a cunoaste noi limite personale, de a cunoaste persoana aceea din interiorul tau, sursa pentru a fi ambitios, pentru a realiza planuri. Ce sta in calea fericirii tale? Nimic altceva decat propria persoana, prin propriile decizii pe care le iei.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

jocuri toysmall educative

Alegerea jucariilor potrivite pentru copilul tau

Exista atat de multe jucarii, iar jonglarea asupra nevoilor si dorintelor copilului impreuna cu publicitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: