Home / Local / perchezitii la traficantii de tigari la Calafat , Ghidici, Unirea, Moţăţei, Pleniţa şi Ciupercenii Noi

perchezitii la traficantii de tigari la Calafat , Ghidici, Unirea, Moţăţei, Pleniţa şi Ciupercenii Noi

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, ieri, o acţiune de amploare pe raza judeţului Dolj, în cadrul căreia au fost destructurate două grupări infracţionale specializate în plasare de monedă falsă şi contrabandă cu ţigări. Au fost făcute, în total, 58 de percheziţii în Craiova şi mai multe comune din judeţ, s-au ridicat 60 de bancnote în cupiură de 100 de euro contrafăcute şi 30.000 de pachete de ţigări de contrabandă, 12 persoane fiind „săltate” de oamenii legii şi conduse la audieri, la sediul DIICOT Craiova, unde vor fi dispuse măsurile necesare.
ot Doljul a fost împânzit, ieri, de oameni ai legii, în cadrul unei acţiuni de amploare care a vizat destructurarea unor grupări infracţionale ce se ocupau cu contrabanda de ţigări, dar şi cu plasarea de bancnote false de 100 de euro. Astfel, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au descins la 37 de adrese – la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane – din Craiova şi din localităţile doljene Calafat,mascati, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2014 – martie 2015, pe raza judeţului Dolj şi a unor localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate 30.000 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 400.000 euro”, după cum au anunţat anchetatorii.

Acţiunea vine în continuarea cercetărilor făcute de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni pe linia contrabandei cu ţigarete, întrucât pe 18 martie a.c. oamenii legii au mai făcut 46 de percheziţii pe raza judeţului, descoperind şi atunci destule ţigări de contrabandă. De această dată, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au fost duse 8 persoane pentru audieri şi dispunerea măsurilor necesare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I. – S.J.I.P.I. Dolj. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.P.J. Dolj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.
Plasau valută falsă adusă din Italia

În acelaşi timp, alte echipe de poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Craiova, Piteşti, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul STPF Dolj, au făcut alte 21 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dolj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fals de monedă şi punere în circulaţie de valori falsificate. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi jandarmi.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2014 – martie 2015, membrii grupării infracţionale ar fi acţionat pe raza judeţului Dolj, în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, respectiv bancnote în cupiură de 100 de euro. Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 1 iulie – 21 noiembrie 2014 ar fi pus în circulaţie 19-20 de bancnote false, care ar fi fost aduse din Italia. Până în prezent au fost identificate aproximativ 60 de bancnote contrafăcute”, după cum au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române. Alte 4 persoane au fost ridicate în acest caz, fiind duse pentru audieri şi dispuse măsuri legale tot la DIICOT Craiova. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Despre slasher

Check Also

Un tânăr de 17 ani s-a înecat în Dunăre la Calafat

Un tânăr de 17 ani a fost găsit fără suflare, sâmbătă dimineață, în Dunăre. Acesta …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: