Home / Local / Omizile distrug spatiile verzi si copacii din Calafat si satele apartinatoare

Omizile distrug spatiile verzi si copacii din Calafat si satele apartinatoare

Fenomenul omizilor a devenit o problema extrem de delicata pentru municipiul Calafat . Vedem sute de copaci dar si alte plante afectate de catre acestea pe o suprafata imensa . In fiecare zi aceasta napasta se intinde iar stropirile individuale ale oamenilor nu par sa le sopeze . Periodic noi copaci dar si alte plante sunt afectate in special cele ornamentale din spatiile verzi , Doi ani fara o stropire aeriana eficienta se pare ca si-a pus amprenta asupra dezvoltarii acestor daunatori . Stropirile efectuate de catre primarie sunt din pacate tarzii si nu au eficienta dorita . In situatia in care ne aflam este nevoie urgenta de o stropire aeriana pe spatii mari combinata cu alte masuri recomandate de specialisti si folosirea unor substante recomandate de catre acestia . Desi perioada propice stropirilor a trecut inca se mai poate remedia macar partial situatia printr-o interventie eficienta si profesionista cu sprijinul organismelor specializate in acest sens .

Iata ce spune Dumitru Neatu un cunoscut silvicultor si un mare iubitor al naturii din Calafat :

„Inevitabilul s-a produs!
In 2007, in Germania s-a semnalat un daunator periculos la spatiile verzi, in special la Buxus sempervirens (cimisir sau merisor). Specialistii germani spun ca ar fi intrat din China sau Japonia cu plantele ornamentale.
Cydalima perspectalis sau omida paroasa a buxusului, in Romania a fost semnalata pentru prima data in anul 2015.
In acest an a ajuns si in Calafat. In fotografie este gardul viu din centrul orasului. Priviti ce ravagii face.
Este o specie invaziva care are trei generatii pe an si distruge plantele in totalitate daca nu se asigura tratamente corespunzatoare.”

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

OFICIAL ! Se face restructurarea angajatilor primariei !

Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate cand a anuntat faptul ca se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − seventeen =

%d blogeri au apreciat: