Home / Actualitate / OFICIAL ! Guvernul tehnocrat a dat-o in bara definitiv . A ramas fara bani . In 2017 se anunta austeritate .

OFICIAL ! Guvernul tehnocrat a dat-o in bara definitiv . A ramas fara bani . In 2017 se anunta austeritate .

Bugetul general consolidat a trecut pe deficit după primele cinci luni ale acestui an. Execuţia bugetară pentru perioada ianuarie – mai s-a încheiat cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, citate de Antena 3, în aceeași perioadă a anului trecut bugetul general consolidat consemna un excedent de 6,32 miliarde de lei, respectiv 0,89% din PIB.

La începutul acestui an, Comisia Europeană a estimat că în 2016 deficitul bugetar în termeni ESA ar urma să crească până la 3% din PIB, limita prevăzută în Tratatul de la Maastricht. Bugetul de stat este construit pe un deficit de 2,95% din PIB.

media-143996404463930300Anul 2017 va fi, în perspectivă, un an destul de greu, probabil de austeritate.

Măsurile fiscale aprobate de autoritățile române sunt prociclice și vor duce la creșterea datoriei publice iar cele care vor intra în vigoare anul viitor ar trebui anulate sau amânate pentru a se putea face economii la buget și a se readuce datoria publică pe un trend descendent, susținea șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în România, Reza Baqir, la începutul lunii iunie.

Despre slasher

Check Also

Sfatul medicilor: 50 ml tuica cu slanina și ceapa întrec orice medicament . Toate acestea le gasiti in curand la Ferma hrana sanatoasa de la Calafat

Sfatul medicilor: 50 ml tuica cu slanina și ceapa întrec orice medicament… S-a dovedit că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: