Home / Local / Nepăsare totală la Pleniţa : I s-a facut rau si a fost lasat sa zacă pe trotuar.A fost salvat de șeful Postului de Poliție Plenița

Nepăsare totală la Pleniţa : I s-a facut rau si a fost lasat sa zacă pe trotuar.A fost salvat de șeful Postului de Poliție Plenița

Imagini dureroase ale nepasarii au fost surprinse de o camera de supraveghere intr-o localitate din judetul Dolj.
Un barbat a zacut pe trotuar aproape o jumatate de ora fara ca cineva sa ii intinda o mana de ajutor. Cei care au trecut pe langa el l-au privit, apoi si-au continuat drumul. Intr-un final, bietul om a fost ajutat de un politist.
Scenele s-au derulat in miezul zilei, in fata Primariei din localitatea Plenita. Barbatul, blonav, s-a prabusit din picioare chiar pe sosea. Si-a dat seama ca ar putea fi lovit de o masina, asa ca s-a tarat pe trotuar. Nu a mai avut puteri sa se si ridice. Timp de 20 de minute a ramas acolo, pentru ca niciun trecator nu s-a oprit sa il ajute. Unii doar l-au privit, altii nici macar nu au intors capul. Nici soferii care au trecut pe acolo nu au avut compasiune. La un moment dat, un politist aflat in patrulare l-a observat pe barbat si a sarit sa il ajute. I-a verificat semnele vitale si l-a dus in graba la spital.Barbatul de 57 de ani are o hemipareza si se deplasa greu. Mergea spre casa, cand i s-a facut rau.
Cand a cazut pe trotuar, pret de cateva zeci de minute, barbatul a fost pur si simplu invizibil pentru trecatori. Resemnat, barbatul spune ca nu este pentru prima data cand cade si nu este ajutat.
Virgil Caraicatean, victima:”Nu am putut sa ma mai scol ca am piciorul deplasat.”
Primul care a dat dovada de umanitate a fost un politist, aflat in timpul serviciului.
Gheorghe Bongiu, agent sef adjunct Postul de Politie Plenita: „Din spirit civic si solidaritate am intervenit. Multe persoane se feresc sa intervina ca nu vor sa fie chemati la Politie sau sa fie implicati in astfel de situatii.”
Catalin Dochia, purtator de cuvant IPJ Dolj: „Facem apel catre toti cetetenii sa intervin in astfel de cazuri, sa acorde un minim ajutor pana la sosirea autoritatilor.”
Barbatul i-a promis politistului ca nu va mai pleca departe de acasa fara insotitor. Legea este insa cat se poate de clara. Cei care nu sar in ajutorul unei persoane aflata in suferinta, comit o infractiune conform Codului Pena

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

OFICIAL ! Se face restructurarea angajatilor primariei !

Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate cand a anuntat faptul ca se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 1 =

%d blogeri au apreciat: