Home / PUBLICITATE / Mugur Isarescu il sustine pe Iohannis si desfiinteaza codul fiscal : Este inaplicabil

Mugur Isarescu il sustine pe Iohannis si desfiinteaza codul fiscal : Este inaplicabil

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, critică în termeni duri noul Cod fiscal.
Mugur Isărescu a declarat, vineri, că „ar fi dramatic” că România să treacă în 2016 printr-o situație similară cu crizele provocate de modificările radicale din 2005 (când cota unică a fost stabilită la 16%, în loc de optimul de 19%) și 2008 (creșterile majore de pensii și salarii).
El a vorbit despre pericolele noului Cod fiscal, care prevede scăderi majore de taxe și impozite, și a precizat că în fața unor astfel de fluctuații și crize „nu rezistă democrația”.
Guvernatorul BNR s-a referit și la declarațiile despre un eventual amestec extern, făcute de premierul Victor Ponta și miniștrii săi, fără a-i nominaliza însă direct pe membrii Executivului: „E obsesia noastră că cineva din exterior ne împiedică să creștem”, a spus Mugur Isărescu, precizând că România trebuie să evite „derapajele și scăderile”.
„Creșterea economică fără stabilitate nu e sustenabilă”, a continuat guvernatorul BNR. Pachetul de reduceri fiscale pe care Guvernul îl are în vedere „este inaplicabil din punct de vedere economic și impactul sau bugetar ar însemna o schimbare politică majoră”, a mai spus el.
Isărescu a mai transmis că un deficit structural de 1% din PIB reprezintă un nivel optim și că a-l modifica presupune negocieri dificile.
„O economie de piață este condusă prin buget și politica fiscală, iar mărimea deficitului este esențială pentru a imprima direcția. (…) E ca un avion care, în loc să ajungă la Bruxelles, va ajunge la Stockholm, sau Polul Nord, în cazul în care distanțele sunt mai lungi”, a conchis Mugur Isărescu, potrivit hotnews.ro.
– See more at: http://www.dcnews.ro/mugur-isarescu-desfiin-eaza-codul-fiscal-este-inaplicabil_480777.html#sthash.O2yHzdhP.dpufagerpres_7911692_44572800

Despre slasher

Check Also

Cum să faci bani online la jocuri casino

Ce părere ai de posibilitatea de a face bani pe net chiar de la tine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: