Home / Actualitate / Motivele principale pentru care e important sa traiesti intr-un oras curat
vidanjari-desfundari-salubritate.ro

Motivele principale pentru care e important sa traiesti intr-un oras curat

V-ar placea daca propria locuinta ar fi plina de deseuri si gunoaie, iar mirosul preponderent ar fi imposibil de suportat? Ati reusi sa traiti intr-o astfel de casa? Ei bine, raspunsul este in mod cert Nu. Absolut nici o persoana nu poate sa traiasca, sau mai bine spus sa supravietuiasca intr-un loc plin de deseuri, gunoaie si alte reziduuri.

Cu siguranta fiecare dintre noi realizeaza curatenia in propria casa, isi curata hainele, ustensilele cu care mananca si nu numai, in fiecare zi. De ce facem toate aceste activitati? Ne ocupam de toate aceste aspecte deoarece dorim sa mentinem gradul de igiena al mediului cu care interactionam si o stare de sanatate optima.

Dar cum putem locui intr-un oras care nu este curat cand nu putem locui intr-o casa murdara? Este indatorirea fiecarei persoane de a contribui la pastrarea orasului sau curat, atat pentru propria persoana, cat si pentru ceilalti oameni alaturi de care convietuieste, precum si pentru generatiile viitoare.

De procesele complexe, precum serviciile de vidanjare, de desfundare si curatare a canalizarilor, de stropire a spatiilor verzi, decolmatari sau denisipari se ocupa firmele specializate in domeniu, asa cum este firma profesionista www.vidanjari-desfundari-salubritate.ro. In schimb, de activitatile mici de mentinere a unui oras curat se poate ocupa fiecare locuitor in parte. Acestea implica: aruncarea gunoaielor in locurile special desemnate, utilizarea toaletelor publice si nu a spatiilor libere, pastrarea in curatenie a cladirilor istorice si a monumentelor, etc.

In cele ce urmeaza va oferim o serie de motive pentru care este mai mult decat important ca fiecare persoana sa contribuie la mentinerea curateniei in propriul sau oras:

  1. Pentru a promova turismul in zona

Este un fapt bine cunoscut ca turismul bine dezvoltat contribuie la cresterea veniturilor unei tari. La momentul de fata, turistii sunt atrasi doar de acele orase bogate in arhitecturi istorice, in alte puncte de interes, insa care nu implica si lipsa curateniei. Mai precis, atunci cand un oras este deficitar din acest punct de vedere, al curateniei si al igienizarii, nu va atrage dupa sine decat afectarea activitatilor economice.

  1. Pentru o stare de sanatate mai buna a locuitorilor

Cu totii stim ca un grad de igienizare optim ne va ajuta sa ne mentinem sanatosi si sa ducem o viata cat mai lunga. Reziduurile de gunoaie si alte deseuri duc la cresterea insectelor, mustelor, tantarilor si a altor daunatoare de acest gen care sunt purtatoare de virusi si bacterii. Toate aceste boli care ne pot afecta considerabil sanatatea sunt cauzate de conditii deloc igienice.

  1. Pentru pastrarea unui mediu inconjurator curat

Aruncarea produselor precum sunt sticlele de plastic sau a altor gunoaie care nu sunt biodegradabile pot afecta in mod serios mediul inconjurator. Acestea nu se vor descompune si vor cauza degradarea solului in mare masura.

  1. Pentru sanatatea generatiilor viitoare

Generatiile prezente dispun de disponibilitatea tuturor celor oferite de mediul inconjurator. Totusi, daca vom continua sa utilizam bogatiile naturii si rezervele sale in cantitati atat de mari, sa distrugem rezervatiile naturale, monumentele si cladirile istorice si toate celelalte frumuseti inconjuratoare, generatiile urmatoare nu vor putea intelege cultura, istora si natura de care ar fi trebuit sa se bucure.

  1. Pentru pastrarea monumentelor istorice

Atunci cand oamenii dintr-un oras nu constientizeaza importanta monumentelor istorice care ii inconjoara si continua sa contribuie la deteriorarea acestora, nu numai ca aceste actiuni vor duce la distrugerea lor ireparabila, dar in acelasi timp si la distrugerea propriei culturi.

  1. Pentru cresterea locurilor de munca

Companiile multinationale tind in ultimii ani sa se dezvolte din ce in ce mai mult. Un astfel de proces implica numeroase beneficii pentru acel oras, in principal prin cresterea locurilor de munca, a veniturilor si diminuarea ratei somajului. Totusi, un oras lipsit de curatenie si de o stare de iginiezare optima nu va fi intocmai un punct de interes pentru multinationale sau alte companii de nivel national.

Asadar, nu doar o firma specializata in domeniul de vidanjari, desfundari sau alte servicii de salubritate trebuie sa se ocupe de mentinerea unui oras curat, ci si fiecare locuitor in parte. Cu siguranta oricine isi doreste sa poata respira un aer curat sa se poata bucura de spatiile verzi, motiv pentru care este mai mult decat recomandat sa tineti cont de toate acestea pe viitor.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

Calafetean cercetat penal pentru alcool la volan

Conform IPJ Dolj, azi-noapte, în jurul orei 00:45, un echipaj din cadrul Formaţiunii de Ordine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: