Home / Politica / Mircea Geoană a demarat negocieri cu noul PNL: Iohannis decide!

Mircea Geoană a demarat negocieri cu noul PNL: Iohannis decide!

Senatorul Mircea Geoană a anunțat că a demarat deja discuțiile cu noul PNL și așteaptă să vadă lucrurile concrete. El a explicat că PNL poate veni cu un aport parlamentar important, dar este esențial ca noul PSD să demonstreze forță parlamentară.

Geoană a explicat că momentul depunerii moțiunii de cenzură va fi în luna februarie, cel târziu martie și este decisiv ca lovitura să reușească acum. ”Altfel am avea un guvern Ponta cel puțin până în toamnă, ceea ce ar complica mult lucrurile”, a declarat Geoană la Adevărul Live.

Mircea Geoană a ținut să le transmită și un mesaj celor de la PNL:

”Eu nu-mi duc partidul în opoziție. Dacă PNL nu dorește un proiect puternic, eu nu particip (…) Dacă este o guvernare PNL, să îşi facă guvernare cu domnul Cătălin Predoiu. (…) Subiectul premierului este ultimul subiect pe care trebuie să îl discutăm şi nu primul. Repet, dacă PNL vrea să îşi facă guvern singur şi să îşi găsească petice cu care să îşi facă majoritate, cred că este posibil să şi facă, dar eu nu intru în astfel de proiect, adică nu sunt într-un proiect în care să intru a cincea roată la căruţă”,

”Eu vreau să fiu liderul stângii, liderul noului PSD așa cum liderii noului PNL sunt liderii dreptei românești.

Regula nouă a jocului, pe o logică nouă, pe un proiect național, atunci vom construi o Românie echilibrată. Nu mă interesează o guvernare mediocră, să schimbăm actualul PSD, cu un PNL la fel de mediocru. Trebui să avem o coaliție puternică care să reziste până în 2020, iar apoi ne despărțim și vom avea o competiție sănătoasă.

Există pericolul ca dacă băgăm în Guvern anumiți lideri care sunt cu ochii mai mult pe alegerile din 2016 sau la alegerile parțiale din 2015, sunt o mulțime de CJ-uri unde bate vântul e o nebunie acolo. Atunci, eu cred că este o soluție să venim cu o formulă tehnocrată pentru că riscăm ca anumiți oameni să fie cu ochii mai mult spre alegeri și spre pierderile politice, decât pe anumite proiecte extrem de importante.

În schimb, dacă facem un acord de tip german, în care rămânem împreună până în 2020, atunci putem pune un guvern foarte politizat pentru că avem stabilitate politică”, a declarat Mircea Geoană.

”Până la urmă să știți că președintele Klaus Iohannis va fi cel care va tranșa toate problemele, să știți”, a completat Geoană.geoana1

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

2 Comentarii

  1. ce va mai mutați de la un partid la altul ,vouă să vă fie bine,nu nouă,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: