Home / Monden / Mircea Dinescu participă la Târgul de Turism al Olteniei

Mircea Dinescu participă la Târgul de Turism al Olteniei

Portul Cultural Cetate, recunoscut pentru gastronomia sa inspirată de vechi reţete boiereşti, împreună cu “Vinul lui Dinescu”, produs la Crama Galicea Mare, vor avea un loc special la Târgul de Turism al Olteniei, un eveniment care se doreşte de amploare, fiind la prima sa ediţie şi care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 18-20 martie, la Centrul Multifuncţional din Craiova.
Din ce în ce mai popular ca destinaţie de turism, Portul – unde în acest an vor ancora din nou vasele de croazieră ce coboară sau urcă spre Viena cu turişti din Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă – continuă să găzduiască evenimente culturale organizate sub auspiciile Fundaţiei pentru Poezie “Mircea Dinescu”. SoNoRo Interferenţe, un workshop de muzică de cameră care precede şi pregăteşte Festivalul SoNoRo, tabere de traduceri (împreună cu Goethe Institut şi parteneri din Germania), tabere de sculptură (care au punctat deja viitorul Înger Parc – răspunsul polemic al lui Mircea Dinescu la proiectul Dracula Parc), spectacole de teatru în colaborare cu festivaluri de renume (Festivalul Shakespeare de la Craiova, Festivalul de Teatru de la Sibiu), rezidenţe pentru scriitori şi artişti plastici, simpozioane şi întâlniri culturale cu parteneri regionali şi internaţionali şi, la sfârşitul fiecărei veri, Divanul Degustătorilor de film şi artă culinară, sunt doar câteva din evenimentele sub egida acestei Fundaţii. “Salutăm prezenţa la Târgul de Turism al Olteniei a maestrului Mircea Dinescu, care ni se alătură pentru construcţia celui mai important brand al nostru: Oltenia”, au precizat organizatorii Târgului, într-un comunicat de presă.

mircea-dinescu-600x398Gândurile poetului…Mircea Dinescu susţine că invitaţia i s-a părut extrem de inspirată şi că şi-a dus imediat aminte de nişte vorbe ale lui Lev Tolstoi. Întors la Iasnaia Poliana după ce participase ca tânăr ofiţer la războiul ruso-turc, Lev Tolstoi îşi notează în jurnal o frază emoţionantă: „Astă noapte am visat la Calafat…”. Dinescu spune că din pricina acestei fraze şi-a cumpărat pe malul Dunării, la Calafat, casa istorică a unui negustor de vinuri grec, situată chiar pe dâmbul de unde Regele Carol I a rostit şi el, în clipa când tunurile au început să tragă spre Vidin, o frază celebră: „Asta-i muzica ce-mi place!”. “Dacă vă mai amintesc şi de vremea poveştilor de acum 80 de ani, când Dumnezeu a făcut un scurt popas la Maglavit – care-i la o azvârlitură de băţ de Port Cetate, trebuie să recunoaşteţi că brandul Olteniei, susţinut de Tolstoi, Regele Carol I şi Dumnezeu, ţine chiar de miracol….”, a spus Mircea Dinescu, profund emoţionat.

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de autorităţile din Costa Rica, în …

2 Comentarii

  1. GOGU DE LA SCULARIE

    pai bine mai baieti,sa anunte ninel sedinta la pnl. si voi nimic.rusinica,rusinica.sunt ape cam tulburi,lumea cam ofuscata.sunt curios cum veti scoate capul in lume,daca acum il tineti in nisip.aveti curaj sa iesiti pe strada in campanie????sunt curios si-abia astept luna mai.ha,ha,ha

  2. GOGU DE LA SCULARIE commented on Ziarul De Calafat:

    pai bine mai baieti,sa anunte ninel sedinta la pnl. si voi nimic.rusinica,rusinica.sunt ape cam tulburi,lumea cam ofuscata.sunt curios cum veti scoate capul in lume,daca acum il tineti in nisip.aveti curaj sa iesiti pe strada in campanie????sunt curios si-abia astept luna mai.ha,ha,ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =

%d blogeri au apreciat: