Home / Actualitate / Mircea Dinescu, lovitură pe plan financiar la Cetate

Mircea Dinescu, lovitură pe plan financiar la Cetate

Mircea Dinescu a piedut o avere de pe urma conacului de la Cetate aflat  pe malul Dunarii, al carui nume este „Port Cultural Cetate”. 

Mircea Dinescu are o crama unde se servesc vinurile facute pe podgoriile poetului, dar si un restaurant si camere pentru dormit, aici poetul  organizând mai multe evenimente culturale.

Totuși, afacerea nu îi aduce și satisfactii financiare poetului. Astfel, din 2009 si pana in 2015, firma prin care isi desfasoara activitatea „Port Cetate” a avut o pierdere totala de aproximativ 1,5 milioane de lei, adica 330.000 de euro.

Ultimele rezultate de la Registrul Comertului sunt si mai proaste, in 2016 inregistrandu-se un deficit record, de 443.529 de lei, adica de 100.000 de euro, potrivit. In total, firma poetului i-a adus acestuia pierderi de aproximativ 430.000 de euro, potrivit KanalD.

„In localitatea Cetate, vecină cu Bulgaria şi la doar caţiva kilometri de graniţa sârbească, se spune că cocoşii cantă în trei limbi – sârbă, bulgară şi română. Aşa că ideea unui port cultural multinaţional s-a potrivit ca o mănuşă. Cuptoarele pentru ars ceramica sînt concurate de cuptoarele în care se frig berbecii de la ferma poetului căzut în doaga agriculturii, iar tiradele aprinse ale autorilor străini invitaţi la colocvii sînt stinse cu vinuri nobile din producţia proprie. Păstrînd proporţiile, după negustorul de sclavi Rimbaud, negustorul de vin Dinescu pare un dulce copil. Aşa că nu vă sfiiţi şi călcaţi-i pragul casei”, declara Dinescu.

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

De marţi vremea se răceşte

Meteorologii anunţă că vremea se răceşte la începutul săptămânii viitoare, iar valorile termice se apropie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − one =

%d blogeri au apreciat: