Home / Sport / „Mini Olimpiada Transfrontalieră” va avea loc la Calafat

„Mini Olimpiada Transfrontalieră” va avea loc la Calafat

In organizarea partenerilor Asociația Calafat-Duiven (leader) – România si Agenția de Dezvoltare Regională Vidin – Bulgaria, în colaborare și cu susținerea Primăriei/Consiliului Local, va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2016, în municipiul Calafat, ediția III-a a competiției miniolimpiada.
Acest veritabil festival sportiv se produce ca efect al sustenabilității proiectului „CBC Mini Olympics” implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, având ca fundament o rețea de interacțiune a tinerilor din județele Dolj și Mehedinți pe de o parte și regiunii Vidin de cealaltă parte, practic constituindu-se într-un instrument consolidat în timp de cei doi parteneri, care-și arată roadele printre practicanții sportului.
Încurajarea/atragerea tinerilor din regiunea transfrontalieră de a activa în domeniul educației civice, al acțiunilor comune de sport și cultură, dezvoltate între unitățile școlare și asociații/cluburi sportive, legăturile directe între elevii de la nord si sud de Dunăre, sunt deziderate de fond, urmărite cu tenacitate de societatea civilă, ca resort de acțiune extrașcolară.
Organizatorii mizează (și-au confirmat prezența) pe participarea a cca. 200 de sportivi (câte 100 din fiecare țară – Calafat, Craiova și Dr. Tr. Severin din România și Vidin din Bulgaria), cărora li se vor alătura antrenori, arbitrii, oficiali și factori locali, mass-media și alți iubitori ai mișcării sportive, flacăra olimpismului urmând a fi aprinsă sâmbătă în mod simbolic în Centrul Civic din municipiul Calafat.
Discipline sportive la care se vor derula întreceri (9): judo, sambo, baschet, tenis de masă, fotbal, șah, volei, dans sportiv/artistic, atletism.
Deschiderea manifestărilor are loc începând cu orele 9.3o-9.45, iar festivitatea de închidere și premiere este prevăzută pentru orele 17.oo-17.3o, ambele în Centrul Civic.
Vor găzdui întrecerile, locațiile: stadionul „Dunărea”, sala de sport a Colegiului Ștefan Milcu, sala de judo din str. Traian, Casa de Cultură, Centrul Civic.
Informații suplimentare – e-mail: asociatia_calafatduiven@yahoo.com, persoană contact: Ionel Dumitrescu – tel. 0744 612283

Despre slasher

Check Also

Rezultate excelente pentru sportivii calafeteni in Bulgaria

Turneu internațional de judo Kozlodui, Bulgaria Pe data de 02.12.2017, în oraș Kozlodui s-a desfășurat …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: