Home / Politica / Mihai Voicu in delegatia noului PNL la Cotroceni

Mihai Voicu in delegatia noului PNL la Cotroceni

Astăzi, o delegație a noului PNL a participat la Cotroceni purtând dezbateri cu președitele Klaus Iohannis pe tema legii electorale, Constituție, precum și subiecte pe teme de organizare a Parlamentului.
Din delegația PNL au făcut parte: Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Mihai Voicu, Cătălin Predoiu și Cipri Dobre.
PNL susține votul prin corespondență, eliminarea votului multiplu și a turismului electoral.
În ceea ce privește legea alegerilor locale, susținerea alegerii președintelui Consiliului județean și a primarilor în două tururi, iar în ceea ce privește legea alegerilor generale: reducerea numărului de parlamentari, (două camere) sistem de vot mixt, dar care să nu facă posibilă creșterea numărului de parlamentari.
O altă abordare a fost cea legată de Legea Finanțării partidelor politice, unde PNL și-a declarat susținerea pentru o transparență a cheltuirii banilor în campanie și implicarea societății civile în controlul acestei transparențe, precum și diminuarea cheltuielilor în sensul că partidele politice să asigure cheltuieli minime, doar pt comunicare și promovarea imaginii.Mihai Voicu este principalul arhitect al codului electoral iar prezenta sa in delegatia noului PNL de la Cotroceni arata pozitia esentiala in cadrul noului mare partd de dreapta . media-142243609541307800

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: