Home / Politica / Mihai Voicu: ”dă-i mai sus, dă-i mai jos” sau de ce pierde PSD

Mihai Voicu: ”dă-i mai sus, dă-i mai jos” sau de ce pierde PSD

0bfc0ce99892772fc285e10ee3943d9a_LÎn 1995 Nick Leeson, un angajat al băncii Barings, a pariat totul pe un câștig. A început să facă speculații cu banii băncii al cărui trader era, aplicând în mare măsură principiul, destul de românesc într-un fel, numit „las’ că știu eu mai bine”. A venit însă în acea perioadă cutremurul de la Kobe, eveniment nefericit care a dus la prăbușirea indicelui NIKKEI și domnul despre care vorbim a cauzat pierderi de 825 de milioane de lire sterline și în cele din urmă falimentul băncii.

Tot cam la fel se pare că au pariat și tot felul de baroni, baronași și oameni de afaceri dubioși pe victoria lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale din 2014. Și tot cam la fel a venit și cutremurul care marchează scăderea dramatică a indicelui PSD pe piața politică.

În această scurtă istorie nu mă voi referi la cauze cunoscute de toată lumea. Nu pentru că românii din străinătate nu merită tot respectul pentru ce au făcut și nu pentru că s-a scris destul despre aceștia. Niciodată nu va fi destul.

Mă voi referi la câteva cauze interne. Pentru că nu pot înțelege cum un șef de campanie precum Liviu Dragnea și un consultant precum Bogdan Teodorescu nu au fost încă demiși, bătuți cu pietre și trimiși în exil în Groenlanda. Bine, măcar Bogdan Teodorescu are meritul colateral că le-a păpat banii.

Dar de ce mă mir?

Liviu Dragnea ar putea, dar numai cu mult noroc, să câștige alegerile prezidențiale din 1992. Pentru că metodele sale de campanie electorală sunt cam din acea perioadă.

La PSD grafica materialelor electorale se face la sediul partidului, cu Liviu Dragnea în capul mesei, în timp ce un grafician ce ar putea avea lucruri mai bune de făcut suportă indicații extrem de docte de tipul ”dă-i mai sus, dă-i mai jos”. Nu inventez, nu presupun, ci știu. Am asistat la un astfel de episod.

Primul dintre teleormăneni raționează cam așa: avem alegeri, șantajăm primarii opoziției, băgăm oleacă de traseism, terorizăm firmele cu direcțiile deconcentrate, băgăm benzină în autocare și gata, am câștigat alegerile. În plus, crede că la Cluj este ca la Băbăița. Și nu este.

Tinerii din marile orașe sunt pentru Dragnea probabil niște indivizi de pe altă planetă iar internetul o invenție diavolească ce se combate scupiând în sân și mai băgând un autocar.

Dar știți ceva? Este perfect că nu a fost demis. Ar fi excelent dacă s-ar putea să coordoneze campania electorală a PSD din următoarele trei secole.www.laraport.ro

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =

%d blogeri au apreciat: