Home / Sport / Messi, modestul genial

Messi, modestul genial

V-ati intrebat vreodata cum ar fi sa fiti in pielea lui Leo Messi? Probabil ca multi dintre noi ar avea nevoie de un binoclu pentru a-si apropia lumea, intrucat cu ochiul liber ar fi tare greu sa o distinga de pe Everestul pe care s-ar cocota. Aura de cel mai bun fotbalist al planetei ar fi indeajuns de puternica pentru a tine la distanta contemporanii inglodati in modestie. Sa recunoastem ca daca ne-ar pricopsi Dumnezeu cu o tona de genialitate, parca nu ne-ar veni la indemana sa stam la aceeasi masa cu restul lumii. Am avea nevoie de un spatiu ceva mai mare sa respiram in voie, o oglinda uriasa in care sa ne admiram tot timpul si un turn de fildes in care sa locuim.
Din fericire, adevaratul Messi este mult mai pamantean cand urca pe o scena decat extraterestrul care ni se arata in fiecare saptamana pe dreptunghiul verde. Luni seara, la Zurich, geniul pur al fotbalului a primit un nou Balon de Aur, trofeu care simbolizeaza excelenta in acest sport care naste pasiuni nebune la fiecare pas. Este pentru a cincea oara cand Messi trebuie sa urce pe o scena pe care nu se simte deloc confortabil, pentru a se legitima in fata lumii drept cel mai valoros jucator de pe Pamant. Cand altii ar profita de moment pentru a ridica un brat in aer, in timp ce s-ar bate cu pumnul in piept, Messi abia ridica privirea din pamant, rusinat ca trebuie sa primeasca laude in fiecare secunda.
Leo nu face parada din genialitatea sa, iar un merit in felul sau de a fi il are si Barcelona, club care a stiut sa-i cultive nu doar talentul incredibil, ci si respectul pentru contemporanii mai putin inzestrati decat el. Xavi Hernandez, fostul mare mijlocas al Barcelonei, l-a descris pe Messi astfel: „Ca om e introvertit. Ii este greu sa se deschida, dar cand capata incredere e foarte amuzant si glumet. Are o ironie foarte buna si o inima enorma, e un tip foarte de treaba. Ceea ce apreciez cel mai mult la el e ca e un tip sincer, nu te pacaleste niciodata.”
Cand a trebuit sa tina speech-ul dupa primirea Balonului de Aur, Messi le-a multumit in primul rand colegilor, subliniind faptul ca nu ar fi castigat niciodata atatea trofee fara ajutorul lor. Vorbele argentinianului nu sunt deloc de complezenta, ci transmit urmatorul mesaj: un fotbalist genial are nevoie de o echipa mare pentru a bucura lumea cu harul sau.
Barcelona incearca si in acest sezon sa castige toate trofeele puse in joc, fiind probabil una dintre cele mai atractive echipe pentru amatorii de pariuri sportive care isi testeaza flerul pe site-urile de profil precum bet365. Catalanii spera ca Messi sa le fie calauza si de aceasta data pe drumul succesului, pe care au pasit din ce in ce mai apasat in ultimii ani, in care au castigat tot ce se putea castiga, fiind de departe forta numarul 1 a fotbalului mondial..

 

Despre slasher

Check Also

Rezultate excelente pentru sportivii calafeteni in Bulgaria

Turneu internațional de judo Kozlodui, Bulgaria Pe data de 02.12.2017, în oraș Kozlodui s-a desfășurat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: