Home / Politica / Mâna dreaptă a Olguţei , fost viceprimar al Craiovei- REŢINUTĂ DE DNA pentru trafic de influenţă

Mâna dreaptă a Olguţei , fost viceprimar al Craiovei- REŢINUTĂ DE DNA pentru trafic de influenţă

Cristina Calangiu a fost reţinută de DNA. Fostul viceprimar al Craiovei este acuzat de trafic de influenţă. Procurorii arată că a pretins şi primit sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Craiova.
COMUNICAT DNA

În continuarea comunicatului cu nr. 656/VIII/3 din 02 aprilie 2015, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 15 aprilie 2015, a inculpatei CALANGIU CRISTINA MARIANA, viceprimar al municipiului Craiova, la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (9 acte materiale).

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În intervalul 2007-2014, perioadă în care inculpata Calangiu Cristina Mariana a ocupat funcţiile de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă nr. 1 Craiova (în perioada 2006-2009), respectiv, viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 2012-2015), printr-un intermediar, a pretins şi primit sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Craiova.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Inculpatei Calangiu Cristina Mariana i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca la data de 15 aprilie 2015 să fie prezentată Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.www.editie.ro1-mana-dreapta-a-olgutei-retinuta-de-dna-pentru-trafic-de-influenta

Despre slasher

Check Also

OFSD Calafat a dovedit ca se pricepe si la politica si la bucatarie

Azi cateva dintre reprezentantele organizatiei de femei a PSD Calafat au participat la Baile Herculane …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: