Home / Politica / Lucian Ciobanu : PRIMUL PROGRAM REALIST DE CREARE DE LOCURI DE MUNCA

Lucian Ciobanu : PRIMUL PROGRAM REALIST DE CREARE DE LOCURI DE MUNCA

Asa cum v-am promis revin cu tema privind facilitarea investitiilor , pot sa va spun ca deja ,dupa ce am dezbatut tema despre turism , am fost contactat de doi investitori ,unul care doreste sa aduca in portul Calafat un vas de pasageri iar altul care doreste sa infiinteze un parc de distractii (pista de carturi ,pista pt skateboard-uri , tiroliene ,etc).
Vreau sa se stie ca cel mai mult imi doresc ca cei plecati din tara sa se poata intoarce acasa unde sa isi poata deschide o afacere sau sa-si gaseasca un loc de munca ,tocmai de aceea m-am gandit la doua variante de societati pe actiuni care sa poata absorbi forta de munca existenta in oras si eventualul capital de care ar dispune cei care doresc sa investeasca:
Prima varianta ar fi o societate pe actiuni unde actiunile majoritare sa fie detinute de consiliul local iar restul sa fie cumparate de oricine doreste.
A doua varianta ar fi o societate pe actiuni la care oricine doreste poate cumpara actiuni contra unei anumite sume de bani.
Prin infiintarea acestei societati se doreste crearea de locuri de munca prin exploatarea resurselor din zona si prin efectuarea de lucrari , avand in vedere respectarea conditiilor legale , pentru comunitate. Atunci cand zic resurse din zona ma refer la balast , legume-fructe , animale pt carne sau lapte.
Pentru a putea exploata balastul din zona este necesara infiintarea unei balastiere iar balastul rezultat sa fie prelucrat intr-o fabrica de prefabricate de unde se pot obtine pavele , borduri , boltari, clete de gard etc care sunt necesare in toata zona calafatului – mentionez ca acestea pot fi facute prin accesarea de fonduri europene.
Pentru a putea exploata bazinul legumicol din zona este necesara infiintarea unei fabrici de conserve care de asemenea poate fi realizata prin accesarea de fonduri europene.
De asemenea se pot infiinta iazuri piscicole intrucat se stie ca majoritatea pestelui care se comercializeaza este adus din alte tari sau din alte locuri din tara.
Este de asemenea prioritara construirea unui abator pentru a ajuta crescatorii de animale din zona sa-si vinda animalele ,este necesara o microfabrica de prelucrare a laptelui.
Toate acestea pot fi realizate prin accesarea de fonduri europene de catre investitorii locali fara a tine cont de ceea ce s-ar putea face prin atragerea altor investitori care ar avea nevoie de forta de munca specializata intr-un anumit domeniu. Pentru acestia ar fi necesar ca toti oamenii muncii din calafat sa fie organizati pt. a putea urma cursuri de specializare care sa fie platite din fonduri u.e.
Ceea ce putini oameni stiu este faptul ca fiecare angajat ,prin completarea declaratiei 230 , poate dirija 2% din impozitul pe salariu catre un ONG.
Prin dirijarea a 2% din impozitul pe salariu catre ONG-urile din Calafat ar putea fi sprijiniti copii bolnavi sau cazurile sociale din Calafat.
In acest moment avand in vedere exodul tinerilor din Calafat este necesara infiintarea ,tot prin accesarea de fonduri U.E. , a unei unitati medico sociale pentru batranii din Calafat care nu mai au posibilitati de intretinere.
In vederea unei dezvoltari armonioase a copiilor trebuie construite baze sportive moderne (daca se poate cu firme din Calafat)
In ceea ce priveste caldura ,avand in vedere ca majoritatea oamenilor si-au montat centrale pe lemne sau sobe singura solutie ar fi construirea(cu firme din Calafat) de cosuri de fum comune.
Avand in vedere numarul mare de caini fara stapan din oras este necesara construirea unui adapost pentru caini.
Toate aceste activitati sunt generatoare de locuri de munca important este ca atunci cand se face o propunere pentru rezolvarea unei probleme trebuie ca cei din consiliul local sa fie de acord, deci este nevoie de majoritate .
Primarul poate propune dar consiliul local hotaraste, in concluzie pentru a avea majoritate in aprobarea propunerilor stiti ce aveti de facut in privinta listei de consilieri!

aLTE PROPUNERI SUNT :

-orientarea bugetului primariei catre lucrari publice care necesita forta de munca
-terenuri gratuite pentru tineri in vederea constructiei de case care vor dezvolta forta de munca in domeniul constructiilor
-deschiderea cu sprijinul consiliului judetean a noi sectii la spitalul Calafat care a aduce numeroase angajari in sistemul medical
d-eschiderea unui centru pentru batrani care de asemenea va crea locuri de munca la acea institutie
-parteneriate public – private cu oamenii de afaceri locali
-crearea unui program local prin care sa constientizam oamenii din Calafat sa isi faca cumparaturile in Calafat ceea ce inseamna o infuzie de capital in magazinele calafetene
-incurajarea activitatilor de artizanat PRIN FONDURI EUROPENE si deschiderea a doua centre de vanzare de soseaua Calafat – Craiova
-atragerea de fonduri europene in special in domeniul unor lucrari de amploare care sa creeze locuri de munca
-sprijinirea calafetenilor sa obtina fonduri europene prin care sa isi deschida afaceri
-realizarea unui incubator de afaceri unde tinerii sa aiba acces gratuit si sa isi poata porni o afacere cu costuri 0
-cedarea gratuita a terenurilor si cladirilor care apartin primariei pentru investitorii care vor crea locuri de munca
-facilitati fiscale locale pentru investitori
– DEZVOLTAREA ZONEI bASCOV
– redeschiderea taberei de pe maulul Dunarii
– -preluarea terenurilor de la romsilva dintre de pe malul Dunarii13332968_712699098868127_2512908108071775813_n si concesionarea lor gratuita pentru pensiuni si alte locatii turistice

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 1 =

%d blogeri au apreciat: