Home / Actualitate / Luci Ciobanu primul candidat care prezinta un program solid pe domenii . Azi – dezvoltarea turistica

Luci Ciobanu primul candidat care prezinta un program solid pe domenii . Azi – dezvoltarea turistica

Lucian Ciobanu este primul candidat care reuseste sa prezinte un program viabil si complex , structurat pe puncte . Programul este realizat in urma discutiilor cu cetatenii si consultarilor cu specialisti avand mereu la baza resursele bugetare si prevederile legale .

Turismul “Oglinda municipiului Calafat”
Asa cum v-am promis azi voi vorbi despre turism , din punctul meu de vedere turismul in municipiul Calafat poate fi :
1. Turismul estival
2. Turismul istoric
3. Hobbyturismul
4. Gastroturismul
1. Turismul estival – se desfasoara in perioada de vara si consta in exploatarea potentialului celor 2 plaje existente ( Plaja Bascov si Plaja Debarcader) , si infiintarea unei noi plaje pe Ostrovul Mare unde este si cel mai fin nisip . O mare parte din aceste plaje este concesionata si propun marirea termenului de concesionare pentru a putea fi accesate fonduri europene pentru amenajarea plajelor si construirea de pensiuni. La Bascov propun infiintarea unei parcari intretinuta de primarie pentru a evita aglomeratiile de masini din zona .
Doresc ca fiecarui investitor sa-i fie asigurate utilitatile .
Doresc concesionarea , catre investitori si nu numai , de terenuri pentru a putea fi construite pensiuni si case de vacanta .
Doresc ca Portul din Calafat sa intre in administrarea primariei si Calafatul sa fie inclus ca destinatie pentru vasele de croaziera care circula pe Dunare .
Doresc aducerea unui vas de pasageri cu care sa se poata face excursii pe Dunare la Vidin si pana la Portile de Fier .
Doresc ca prin accesarea de fonduri europene in colaborare cu primaria orasului Vidin sa se amenajeze ostrovul Turcescu Mic pentru a putea fi vizitat (ponton,punti suspendate etc. )
Doresc infiintarea pe fonduri europene a unui port de ambarcatiuni usoare unde cei care doresc sa-si tina barcile, yahturile etc.
Doresc ca fostul Pichet de la Nisipeni sa fie transformat in pensiune , iar in zona sa fie un ponton unde sa se gaseasca barci care pot fi inchiriate de pescari si nu numai.
2. Turismul istoric – consta in punerea in valoare a monumentelor si obiectivelor istorice din zona Calafatului .
3. Hobbyturismul – Se refera la cei care au ca hobby pescuitul sau vanatoarea si care pentru a le practica se deplaseaza in zona Calafatului .
Doresc sa pun la dispozitia celor care au aceste hobbyuri barci inchiriate pentru a se putea deplasa pe apa .
Doresc infiintarea de iazuri piscicole si de pensiuni pentru pescarii care vin in zona Calafatului . Se pot organiza concursuri de pescuit sau partide de vanatoare.
4. Gastroturismul – L-am numit asa pentru ca se refera la cei care calatoresc pentru a gusta din preparatele traditionale dintr-o anumita zona . Acum catva timp a avut loc in Calafat o expozitie culinara “Doljul In bucate” unde au fost promovate bucatele traditionale din zona Calafatului .
Propun ca astfel de manifestari sa fie mai des organizate si sa aiba loc concursuri culinare cum ar fi de exemplu : cea mai buna ciorba de peste , cei mai buni carnati , mici etc.
Propun infiintarea unui club modern unde tinerii sa poata face Bowling , Darts , Biliard si sa asculte muzica .
Se stie ca in Calafat aveau loc 3 evenimente majore si anume :
– Zilele Calafatului
– Tabara Folk
– Festivalul “Roadele Toamnei”
Propun infiintarea pe viitor a inca 2 evenimente si anume „Sarbatoarea Scrumbiei” pentru pescari , si „Sarbatoarea Diasporei” pentru cei plecati la munca in strainatate si care vin acasa sa isi petreaca concediul.
Toate aceste evenimente vreau sa fie organizate numai cu ajutorul intreprinzatorilor particulari din Calafat iar spectacolele sa fie sustinute de formatii locale si din imprejurimi si bineinteles avand ca invitati artisti recunoscuti.
Propun infiintarea unui post de televiziune local carea sa promoveze turismul, si nu numai, in municipiul Calafat.
Prin realizarea acestor masuri pot fi create mai multe locuri de munca .
Tema urmatoare va fi „Facilitarea investitiilor in municipiul Calafat”

sarbatoarea-bujorului-350x190

Despre slasher

Check Also

Urmărit internațional prins la PTF Calafat

Conform IPJ Dolj, pe 6 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: