Home / Actualitate / Lovitura devastatoare pentru DNA . Nemtii isi apara economia si coruptii aratand cum gandeste un stat cu adevarat mare . In acelasi timp Romania distruge cu justitia toata economia autohtona

Lovitura devastatoare pentru DNA . Nemtii isi apara economia si coruptii aratand cum gandeste un stat cu adevarat mare . In acelasi timp Romania distruge cu justitia toata economia autohtona

Procurorii DNA primesc o lovitură cu adevărat grea în celebrul ”Dosar EADS”. Așteptat ca o mare bombă care va izbucni în România, dar și pe plan internațional, dosarul EADS a fost închis de procurorii din Germania din lipsă de probe. Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, anunța că autoritățile române și cele germane aveau semnat un acord de colaborare pe acest dosar.

Dosarul a fost închis în 29 septembrie. Documentul de clasare a dosarului nu este public. Cercetările au fost oprite din cauză că presupusele fapte de corupție nu au putut fi dovedite, nu au fost găsite suficiente probe pentru aputea pune vreo persoană sub acuzare”, a declarat, luni, Hildegard Baeumler-Hoesl, șefa procurorilor specializați în investigații economice din landul Bavaria, informează Euractiv.

Întrebată despre cooperarea cu autoritățile judiciare române în acest dosar, Baeumler-Hoesl a declarat că, în ciuda sprijinului primit în anchetă de la procurorii români, probele adunate tot nu au fost suficiente pentru a acuza pe cineva.

„Au fost patru persoane investigate în acest dosar, acum cazul este oficial clasat. Legea germană prevede că, odată cu apariția de noi probe, el poate fi redeschis oricând până la momentul la care se împlinesc cinci ani de la momentul presupusei fapte de corupție, dar acum cazul este oficial închis”, a completat procurorul-șef.

În luna mai a acestui an, deci cu doar patru luni înainte ca procurorii germani să oprească cercetările și să claseze ancheta, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, declara că procurorii germani și cei români au semnat un parteneriat pentru a colabora în această anchetă.

„De curând, am semnat un acord pentru înființarea unei echipe comune de anchetă cu Parchetul din Germania. Deci vom avea un schimb de informații și cu colegii din Germania. Să sperăm că vom avea un răspuns cât de curând și în acest dosar”, spunea atunci Kovesi.

Întrebată despre stadiul anchetei în dosarul EADS, Kovesi arăta că sunt investigate fapte de abuz în serviciu, de dare și luare de mită.

„Nu s-au făcut inculpări până acum. E un dosar complex, cu multe activități care trebuie verificate, contractele s-au derulat pe o perioadă mare de timp, sunt sute de funcționari implicați”, mai spunea procurorul-șef al DNA.Iar Germania ca orice stat responsabil a decis sa inchida ancheta care putea duce la inchiderea companiei EADS , asa cum au facut si in cazul scandalului Wolkswagen < acoperind coruptia pentru a nu baga in faliment companii care creaza locuri de munca si aduc bani la bugetul de stat . Numeroase asemenea cazuri se vad in intreaga lume in care statele responsabile isi protejeaza capitalul autohton in asemenea situatii . In acelasi timp justitia din Romania a reusit sa ingroape mii de investitori romani lasand o piata libera pentru companiile occidentale care isi exporta profiturile realizate la noi in tara de origine media-146519572492101000

Despre slasher

Check Also

Urmărit internațional prins la PTF Calafat

Conform IPJ Dolj, pe 6 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: