Home / Politica / liberalul Eduard Hellvig va fi seful SRI . Afla cand a fost acesta la Calafat

liberalul Eduard Hellvig va fi seful SRI . Afla cand a fost acesta la Calafat

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI. Şeful statului a declarat că energia, pregătirea, cunoştinţele acumulate cu privire la activitatea Serviciului, dar şi faptul că este o persoană care vine să aducă acel „calm necesar” în acest spaţiu îl recomandă pe liberal să ocupe această funcţie. Anunţul a fost făcut într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

„După cum ştiţi, ambele servicii secrete au rămas, în ultima perioadă, fără directori, atât SRI, cât şi SIE, din motive diferite. În ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii în viaţa politică şi în mediul public, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publicului. Am considerat că, în această perioadă, e nevoie ca la SRI să existe o echipă completă pentru a instaura calmul necesar acolo. Astfel, am decis să fac o nominalizare pentru poziţia de director al SRI. În această seară, am semnat scrisoarea către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului şi l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru poziţia de director al SRI”, a declarat Klaus Iohannis.

Reacția lui Eduard Hellvig după ce i s-a propus șefia SRI

„În cursul zilei de astăzi, am avut întâlniri cu liderii partidelor politice parlamentare şi le-am adus la cunoştinţă această intenţie pe care o am. De asemenea, am vorbit cu cei doi preşedinţi – preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Probabil, în cursul săptămânii viitoare, Parlamentul va lua în dezbatere această chestiune”, a mai spus şeful statului.

Nominalizarea pentru SIE, spune Iohannis, urmează să fie făcută „la momentul potrivit”.

„Nu am dorit să fac nominalizările împreună, astfel că acum vorbim doar de o nominalizare la SRI, urmând ca, în perioada următoare, să fac o nominalizare, la momentul potrivit, şi pentru SIE”, a explicat preşedintele.

Adrian Năstase: Eduard Hellvig e o soluție bună pentru SRI

Întrebat ce-l recomandă pe Hellvig pentru această funcţie, Iohannis a replicat: „Atunci când m-am gândit la o persoană pe care s-o propun pentru funcţia de director la SRI, am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, care are pregătirea şi energia necesare, care cunoaşte actorii politici, care are suficiente cunoştinţe despre activitatea SRI şi care e o persoană care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu. Pe de altă parte, am căutat o persoană care pentru mine reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare şi europenizare şi pentru SRI. SRI a câştigat foarte mult ca imagine publică în ultimii ani, a avut rezultate notabile şi s-au făcut progrese semnificative. Toate acestea trebuie să fie duse mai departe de cel care va fi director SRI şi am convingerea că Hellvig va face aceste lucruri.”Hellvig s-a aflat la Calafat in anul 2012 la invitatia lui Mihai Voicu pentru a sustine candidatura acestuia la alegerile europarlamntare .

Potrivit informațiilor noastre, Claudia Benchescu, șefa studenților liberali, este favorită în PNL să îi ia locul lui Eduard Hellvig .Aceasta este sotia copresedintelui PNL Dolj Mihai Voicu .safe_image

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților …

2 Comentarii

  1. sotia.misto.fo amanta nu are .mare dreptate,,vin ai nostri ,pleaca ai nostri noi raminem tot ca prosti.aia hoti,astia hoti,mama lor la toti”Numai la C.C.R. ,ieri au dat dovada ca sunt habarnisti ,da la functii inghesuiala.helving asta nu a fost in campanie si la basarabi.vrem si audio video cu el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =

%d blogeri au apreciat: