Home / Monden / La Cotroceni și ceasurile bat nemțește

La Cotroceni și ceasurile bat nemțește

Imediat ce şi-a luat în primire funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis a adus la Palatul Cotroceni o nouă metodă de lucru: una mai riguroasă, unde timpul este respectat cu precizie nemţească.

Dacă în mandatele lui Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi chiar Traian Băsescu se mai practica “las că merge şi aşa”, din decembrie lucrurile au început să fie făcute la secundă. “În special pe vremea primilor doi preşedinţi treaba se făcea româneşte. Se mai închideau ochii la câte o întârziere, la un lucru care trebuia făcut într-un anume interval de timp. Nici cu Băsescu nu mergea des cu şmechereala, dar nu era un capăt de lume dacă mai greşeai. Băse ierta o dată, de două ori… dar la a treia era jale. Acum însă, de când a venit noul preşedinte, toate trebuie făcute la milimetru. Nu se poate întârzia nici măcar o secundă. Dacă ai apucat să spui că faci un anumit lucru într-o zi şi la o anumită oră, atunci aşa trebuie să fie. E un fel de militărie nemţească, să zic aşa. Fiecare ştie ce are de făcut şi îşi face treaba la timp”, ne-a spus un angajat al administraţiei prezidenţiale, cu state vechi la Palatul Cotroceni.
Urăşte întârzierile de la program
Preşedintele Iohannis urăşte cel mai mult întârzierile de la program. De altfel, “neamţul” a avut recent o supărare pe jurnaliştii acreditaţi la Cotroceni, cărora le-a reproşat că au întârziat 5 minute la o conferinţă de presă. “Aţi întârziat. Vă zisesem peste o oră şi aţi venit după o oră şi cinci minute”, le-a spus Iohannis, destul de sobru, jurnaliştilor. l

Untitled-1_cece39_54e0df4402

Despre slasher

Check Also

Temperaturi caniculare și deficit de precipitații în iulie și august

Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: