Home / Sport / JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Aur pentru echipa feminină de spadă. Mergea și Tecău, în finală, Michael Phelps face istorie

JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Aur pentru echipa feminină de spadă. Mergea și Tecău, în finală, Michael Phelps face istorie

România sparge gheața la Rio. Echipa feminină de spadă a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, după ce a învins China, deținătoarea titlului, în finală, cu scorul de 44-38.

SPADĂ. Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au adus prima medalie a României la JO 2016, încununând eforturile acestei generații de spadasine.

Este a patra medalie olimpică de aur a scrimeri românești, după cele obținute de Mihai Covaliu la sabie individual, în 2000, la Sydney, de laura Badea, la floretă individual, în 1996, la Atlanta, și de Ionel Drâmbă, la floretă individual, la Ciudad de Mexico, în 1968. Totodată, e prima medalie olimpică de aur câștigată de scrima românească la echipe.

În finala cu China, Ana-Maria Popescu a început cu dreptul și a adus avantaj României în releul cu Sun Yujie (1-0). Simona Pop a conservat avantajul în duelul cu Xu Anqi (5-4), iar Simona Gherman a mărit avansul tricolorelor în confruntarea cu Sun Yiwen (9-6). Sun Yujie a redus din diferență în releul cu Simona Pop (10-9), dar Popescu a ajutat la desprinderea echipei României, după asaltul cu Hao Jialu (14-9). Simona Gherman a dus scorul la 21-14 în urma duelului cu Xu, iar rezerva Loredana Dinu a făcut ca avantajul să fie maxim, 24-16, în fața chinezoaicei Hao. Sun Yujie a apropiat China la cinci tușe (25-30), după confruntarea cu Gherman, dar Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la JO din 2008, a încheiat magistral meciul, cu Xu (44-38).

Româncele au fost susținute din tribune de alți sportivi din delegația țării noastre la Rio, printre care și echipa feminină de handbal.

TENIS. A doua medalie a delegației României va fi adusă de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău, care vor juca vineri finala probei de dublu, împotriva spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal.

ÎNOT. Michael Phelps a cucerit a patra medalie de aur din patru finale la Rio! Inotatorul american a castigat finala de 200 de metri mixt. A fost urmat de Kosuke Hagino din Japonia. Phelps este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii de aur!

O inotatoare din China, Fu Yuanhui, a castigat medalia de bronz la 100m spate insa nu a realizat acest lucru pana cand nu i-a spus un reporter asta!

agerpres_8945618_27466500

Despre slasher

Check Also

Rezultate excelente pentru sportivii calafeteni in Bulgaria

Turneu internațional de judo Kozlodui, Bulgaria Pe data de 02.12.2017, în oraș Kozlodui s-a desfășurat …

Lasă un răspuns

Or wait 5 seconds
%d blogeri au apreciat: