Home / Politica / Iohannis spune adio PNL -ului . Se pregateste partidul prezidential condus de Ciolos

Iohannis spune adio PNL -ului . Se pregateste partidul prezidential condus de Ciolos

Cel puțin așa susțin unii baroni liberali și unii analiști.

Zeci de mii de români au ieșit, timp de o săptămână, pe străzile din marile orașe unde au cerut o nouă clasă politică. Pașii deja încep să se facă. Președintele Klaus Iohannis a desemnat premier un tehnocrat, pe Dacian Cioloș, al treilea din istoria modernă a României. Surse din rândul ”greilor” din PNL anunță un adevărat eveniment în următoarea perioadă: crearea unui partid prezidențial!
Astfel, conform oamenilor cu state vechi în PNL, fie că sunt din vechiul partid sau de la PDL, baronii anunță că președintele Klaus Iohannis pune la cale un plan politic ce se va concretiza cu un partid prezidențial. Un partid ce ar urma să fie condus chiar de Dacian Cioloș, iar noua formațiune va fi pe placul multor simpatizanți de dreapta care au cerut primenirea clasei politice.
Baronii din PNL se plâng că președintele Iohannis nu îi mai consultă, de când Victor Ponta și-a dat demisia, în nicio problemă, mulți dintre ei acuzând o dictatură prezidențială. Una ce va produce, spun aceleași surse, un partid ce va rupe multe nume din PNL.
media-143815327612630600

De cealaltă parte, sunt și liberali care sunt de acord cu noii pași făcuți de Iohannis, chiar dacă nu cred că președintele își va face un nou partid. Ca argumente, ei mizează pe dreptul președintelui de a face asta pentru că a câștigat de unul singur alegerile. În plus, PNL e pe un trend descendent în sondaje, fiind iar întrecut de PSD, iar partidul depinde, în mare măsură, de imaginea președintelui. Altfel spus, mare parte din procentele PNL sunt datorate faptului că românii alătură PNL de imaginea lui Klaus Iohannis.

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Un comentariu

  1. …..pnl-ul=prostul din curtea scoliiiiiiiiiiiiiiiiii……

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: