Home / Actualitate / IOHANNIS a rezolvat ce nu putea să rezolve NICIODATĂ nici Băsescu, nici Ponta. Vezi despre ce este vorba

IOHANNIS a rezolvat ce nu putea să rezolve NICIODATĂ nici Băsescu, nici Ponta. Vezi despre ce este vorba

În politică, spunea un mare diplomat grec, relațiile personale au uneori un rol decisiv și exemplifica atunci cu faptul că ministrul Apărării din Grecia e aromân și are rude în România. Ca atare, o chestiune de interes reciproc, pe teme militare, s-a rezolvat mai iute decât dacă n-ar fi existat acest detaliu de apropiere. Austria, precum se știe, a anunțat, prin vocea unui ministru, că alocația dată de guvernul de la Viena pentru copiii străini, și i-a nominalizat pe români, va fi ca în țara lor de origine. Adică aproape 30 de euro pe lună, în condițiile în care alocația unui copil din Austria este de câteva ori mai mare. Iată ce a făcut președintele României, Klaus Iohannis, care s-a angajat în campania electorală că va lupta ca românii, oriunde s-ar afla în Europa, să fie tratați ca cetățeni europeni și cu aceleași drepturi A pus mâna pe telefon și l-a sunat, discutând în germana lor comună, pe cancelarul federal al Austriei:

”Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor români din Austria. Acesta m-a asigurat că poziţia exprimată de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocațiilor nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale, ci este o opinie personală a domnului ministru. Fiecare cetățean român care muncește în străinătate trebuie să beneficieze de drepturile care i se cuvin” a spus ieri președintele Klaus Iohannis, tranșând simplu și eficient lucrurile. Ne întrebăm și întrebăm dacă în timpul mandatelor lor, Traian Băsescu și Victor Ponta, acesta încă în funcția de premier, puteau realiza același lucru ? Subiectul a fost survolat ca minor de cei mai mulți comentatori, asta pentru a nu recunoaște o evidență – sasul de la Sibiu are mai multe uși deschise în lumea democrată decât alți înalți demnitari români extram de guralivi.

Lucian Avramescu, AMPressiohannis-1-300x169

Despre slasher

Check Also

Douăzeci si cinci de migranţi, depistaţi la P.T.F. Calafat ascunsi într-un microbuz

Poli i tii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu-P.T.F. Calafat au descoperit 25 deț ș …

3 Comentarii

  1. A facut un rahat pt diaspora

  2. Extraordinar! O „sceneta”…de 2 ..lei! Cu cata „usurinta”…a pus „neamtul”…la punct…..Mai sa fie..! Tot asa „de usor” si cu Franta ….cu Italia…(de ex..)

  3. Subțire ! Fabrici și locuri de muncă ! Atunci mai putem vorbi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: