Home / Actualitate / Incompetentul guvern tehnocrat recunoaşte DEZASTRUL fondurilor europene: Absorbţie ZERO

Incompetentul guvern tehnocrat recunoaşte DEZASTRUL fondurilor europene: Absorbţie ZERO

Un memorandum discutat în şedinţa de Guvern de ieri arată că absorbţia fondurilor structurale din ciclul financiar 2014-2020 este 0%.

Potrivit capital.ro, un memorandum semnat de trei miniştri şi un vicepremier a fost discutat şi aprobat miercuri în şedinţa de Guvern, după ce Comisia de Buget a UE a solicitat autorităţilor române transmiterea, până la finalul luinii iulie a prognozelor aplicaţiilor de plată pentru 2016 şi 2017 atât pentru perioada de programare 2007-2013 cât şi pentru 2014-2020.Cei de la UE vor să ştie cât estimăm că vom cheltui din bugetul alocat fiecărui program operaţional în acest an şi în 2017. Previziunile se fac pe baza contractărilor pe care autorităţile de management le-au făcut sau urmează să le facă în perioada imediat următoare.

Actualul ministru al Fondurilor europene, Cristian Ghinea a declarat pentru Capital că sistemul infromatic este în lucru. „Vom finaliza cinci module în luna octombrie. Este un calendar asumat în faţa premierului Dacian Cioloş. Aceste cinci module vor fi suficiente pentru deblocarea sistemului informatic. De altfel pentru 3 programe operaţionale am demarat o procedură rapidă car enu depinde în mare măsură de acest sistem informatic”, a spus Ghinea. Întrebat dacă absorbţia este de 0% acesta a evitat să răspundă concret, spunând că e pe măsura contractării. Referitor la memorandumul aprobat ieri în Guvern Ghinea a spus că previziunile de plăţi pentru 2016 „sunt conservatoare”.

Din anexele ataşate acestui memorandum reiese că absorbţia pe fondurile structurale este de 0% şi pe principalele programe va rămâne zero în acest an, mai scrie capital.ro.

fonduri-europene

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

De marţi vremea se răceşte

Meteorologii anunţă că vremea se răceşte la începutul săptămânii viitoare, iar valorile termice se apropie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =

%d blogeri au apreciat: