Home / Monden / Incepe noua criza economica mondiala . Bursele s-au prăbușit

Incepe noua criza economica mondiala . Bursele s-au prăbușit

Criză fără precedent în Asia. Acţiunile asiatice au încheiat tranzacţiile de vineri la cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate, din cauza presiunilor exercitate de declinul cotaţiilor petrolului şi a unor date dezamăgitoare din China, care amplifică temerile investitorilor legate de economia chineză.

Indicele MSCI a scăzut cu 0,7%, la cel mai redus nivel după iunie 2012, iar pe ansamblul săptămânii este pe cale să piardă 3,2%, transmite Reuters. Indicele japonez Nikkei a inversat avansul de la începutul şedinţei şi a închis în coborâre cu 0,5%, amplificând declinul săptămânal la 3,1%. În Europa, indicii FTSE 100 (Londra), DAX (Frankfurt) şi CAC 40 (Paris) au deschis în scădere cu 0,3%-0,2%. Petrolul Brent, de referinţă la Londra, a început tranzacţiile de vineri în pierdere cu 1,4%, la 30,38 dolari pe baril, şi se îndreaptă spre o scădere de 9,4% la nivelul săptămânii.media-145285222906573900

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă în SUA, este în coborâre cu 2,6%, la 30,39 dolari pe baril. Declinul săptămânal ar putea atinge 8,5%. Indicele Shanghai Composite din China a scăzut în timpul tranzacţiilor la minimul ultimelor patru luni şi jumătate şi a închis în declin cu 3,55%. Piaţa chineză a fost influenţată negativ de date potrivit cărora noile împrumuturi în yuani au fost în decembrie cu mult sub creditele acordate în noiembrie, spun cei de la mediafax.

Despre slasher

Check Also

Temperaturi caniculare și deficit de precipitații în iulie și august

Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice …

Un comentariu

  1. Se spune, a fost creata artificial o noua criza economica mondiala, posibil prima sa nu-si fi atins scopul scontat de catre Oculta Mondiala !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: