Home / Monden / Hachikō de Dolj, câinele care, de cinci ani, stă lipit de gardul porţii şi îşi aşteaptă stăpânul mort: „Este tot timpul trist, îşi ţine capul numai în pământ”

Hachikō de Dolj, câinele care, de cinci ani, stă lipit de gardul porţii şi îşi aşteaptă stăpânul mort: „Este tot timpul trist, îşi ţine capul numai în pământ”

Un câine ciobănesc mioritic îşi aşteaptă de cinci ani în faţa porţii stăpânul mort. Oamenii din comuna doljeană Malu Mare l-au botezat Hachikō, la fel ca pe personajul din celebrul film. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ INTERVIU Marian Vanghelie: Nu mă mai poate împiedica nimeni să ajung l… Preotul din Vaslui surprins de nevastă iubindu-se cu o minoră, suspend… Prima gală live Românii au talent: cine sunt cei 12 semifinalişti Oamenii din comuna doljeană Malu Mare au povestit că nici zăpada sau frigul nu l-au înduplecat pe cionănescu mioritic să plece din faţa porţii. Unii localnici au vrut să îl ia acasă, dar câinele nu a vrut. Hachikō se hrăneşte din mila trecătorilor. „Acest câine şi-a iubit enorm stăpânul. De cinci ani stă nemişcat din faţa porţii. Eu nu am văzut niciodată aşa ceva. Este impresionat. Îmi este milă de el, iar de fiecare dată când trec prin zonă îi dau de mâncare. Este tot timpul trist şi stă cu capul în pământ”, a spus Dan Marinescu, localnic. Cazul câinelui din Dolj care îşi aşteaptă stăpânul în faţa porţii aminteşte de celebrul film Hachiko. El şi-a aşteptat stăpânul în gară 10 ani până a murit. „Eu am fost prieten bun cu atăpânul acestui câine. A existat o legătură strânsă între ei întotdeauna. El îşi aşteaptă stăpânul să vină acasă. Am încercat să îl luăm de aici, dar ne-a fost imposibil. Acest câine ne oferă o lecţie de viaţă importantă. Este adevărat că un câine este cel mai bun prieten am omului. Îmi pare rău de el, dar sunt convins că nu o să plece niciodată de aici”, a povestit Alexandru Dicu, primarul comunei Malu Mare. Oamenii au mai povestit că nimeni nu a reuşit să se împrietenească cu ciobănescu mioritic. „Eu i-am dat mâncare, dar nu am reuşit să îl fac să se apropie de mine. Am vrut să îl i-ai acasă, dar mi-am dat seama că îi ppt face mai mult rău. Şi-a iubit stăpânul atât de mult încât nu vrea să plece în altă parte. Toată comuna îi cunoaşte trista poveste”, a mai spus un localnic.

646x404

Despre slasher

Check Also

NOU ! DE MAINE POTI MANCA SI PIZZA LA FAST FOOD ADA&ANA

TI-E FOAME SI NU TE POTI HOTARA DACA VREI SA MANANCI PIZZA SAU SHAORMA ? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: