Home / Politica / Guvernul Ciolos sustinut de PNL vrea sa taie salariile

Guvernul Ciolos sustinut de PNL vrea sa taie salariile

Salariile românilor ar putea suferi modificări din cauza măsurilor de reducere CAS, acest lucru atrăgând după sine pierderi de 7,7 miliarde de lei anual la bugetul de stat.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a menționat că trebuie păstrat un echilibru, neputând exista salarii mai mari pentru funcționari și în același timp, taxe mai mici.

„Nu există nicio ţară în lume care să aibă mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru funcționari şi în acelaşi timp taxe mai mici. Nu există aşa ceva. Deci trebuie să păstrăm un echilibru, pentru că la finalul zilei, dacă nu ne mai ajung banii, va trebui să tăiem de undeva şi vom tăia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios”, a spus Pîslaru.

Cota de contribuţie de asigurări sociale este, potrivit proiectului, de 21,3% pentru condiţii normale de muncă, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 13,8% contribuţia datorată de angajator. Reducerea CAS cu 5 procente ar putea pune statul în imposibilitatea de a plăti pensiile românilor, spun specialiștii.

pislaru-620x400

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: