Guvernul a demis bugetarul care primea salariu mai mare decat al lui Trump !

0
3087

Guvernul Ludovic Orban l-a demis luni pe cel mai bine plătit bugetar din România. Ministrul Educaţiei, ȋmpreună cu ministrul Mediului au anunţat ȋntr-o conferinţă de presă că l-au demis pe bugetarul cu cel mai mare salariu din România, omul care a ascuns cifrele dezastrului: 38,6 milioane de metri cubi se taie anual din România.

Este vorba despre Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS), cel care, într-o țară cu mii de școli cu wc-ul în curte, cu spitale care mai mult se dărâmă decât se construiesc, avea un salariu de 35.000 de euro pe lună.

„Motivul acestei întâlniri îl reprezintă decizia pe care am luat-o referitoare la încetarea delegării atribuțiilor de director general la Insititutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură, este vorba despre domnul Ovidiu Badea. Am luat această decizie în urma numeroaselor petiții pe care le-am primit la Ministerul Educației și Cercetării, dar și din cauza unor semnale pe care le-am primit din partea presei. Totodată, această decizie s-a concretizat în urma controlului pe care l-am dispus, la Institut, și în urma constatărilor Corpului de Control”, a anunțat Monica Anisie.

Potrivit ministrului Educației, s-a constatat că Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură a înregistrat o pierdere de 5,9 milioane lei. Interimatul va fi preluat de Ștefan Neagu.

„Totodată, cu toții am aflat de celebra cifră de 38, 6 milioane de metri cubi de lemn recoltat anual din pădurile României, cu 20 de milioane de metri mai mult decât datele pe care le avem de la INS. Consider că este inadmisibil că la mai bine de un an de la terminarea inventarului forestier național ciclul 2, Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură să nu poată să avizeze o valoare finală a volumului de lemn recoltat din pădurile României” a mai spus Anisie.

Câștiga mai mult decât Donald Trump

Conform jurnaliștilor de la Ziarul Financiar, Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, încasa pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru poziția pe care o ocupa, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019.

Facem precizarea că președintele american Donald Trump câștigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, mai puțin decât bugetarul român Ovidiu Badea.

Mai mult, potrivit declarației de avere a președintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câștigă de zece ori mai mult decât președintele României.

Și asta nu e tot… Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!

Datele reale au fost făcute publice de directorul IFN, Gheorghe Marin, și asumate de noul Ministru al Mediului, Costel Alexe. Este oficial: dispar din păduri 20 de milioane de metri cubi de lemn în fiecare an! La fiecare arbore tăiat legal, altul este doborât ilegal, informează declic.ro

INCDS este o instituție extrem de importantă pentru managementul forestier din România. În momentul de față, instituția are o problemă uriașă în ceea ce privește transparența și credibilitatea informațiilor pe care le furnizează. Recent au fost descoperite cazuri de cioate îngropate într-o stațiune de cercetare a instituției, în gropi comune, pentru a se pierde urma arborilor exploatați ilegal. Este necesară schimbarea conducerii acestei instituții, dar și o analiză profundă a rolului și a responsabilității INCDS. Există suspiciuni întemeiate și în ceea ce privește subevaluarea volumului de lemn din amenajamentele pe care această instituție le întocmește pentru administrarea pădurilor statului, lemn care ulterior dispare fără urmă din pădurile statului.