Home / Sport / Fostul internaţional Dorel Stoica s-a dat cu Tractorul! La Cetate s-a format o colonie de severineni: „În Mehedinţi, nicio echipă nu vrea să promoveze”

Fostul internaţional Dorel Stoica s-a dat cu Tractorul! La Cetate s-a format o colonie de severineni: „În Mehedinţi, nicio echipă nu vrea să promoveze”

AS Tractorul Cetate a fost revelaţia primei părţi a campionatului judeţean din Dolj, încheind anul 2015 pe primul loc, cu 12 victorii, 3 remize şi o înfrângere.

La acest bilanţ surprinzător au contribuit severinenii Dorian Vasilică, Dorel Stoica, Alexandru Dodoacă, Ionuţ Ilie, Răzvan Mihart, Augustin Tudor, Elvis Chican, Ionel Răceanu, Vasile Pitica, Cătălin Poenaru, Ionuţ Luca, Cătălin Ungureanu şi Claudiu Negrea. Majoritatea au evoluat sezonul precedent în Liga a IV-a Mehedinţi, la ASFC Drobeta, echipă desfiinţată primăvara trecută.

Faptul că n-au mai avut în oraşul natal un club la care să evolueze, i-a determinat pe cei 13 severineni să accepte varianta ivită la Cetate. “Tata e din comuna Cetate şi eu am mai jucat la Tractorul când eram junior, vreo şase luni. În vară am vorbit cu domnul primar, care mi-a zis că vrea să facă o echipă competitivă. Mi-a oferit postul de antrenor-jucător şi am decis să aduc la echipă mai mulţi severineni, cu care am mai jucat în trecut. Ulterior, l-am convins şi pe Dorel Stoica să vină. Împreună am făcut o treaba bună şi am fost surpriza campionatului. Am demonstrat că şi jucătorii severineni au valoare. Din păcate, în Mehedinţi nu şi-a dorit nicio echipă sa facă performanţă, să promoveze în Liga a III-a. Din acest motiv am fost nevoiţi să plecăm la Dolj. Oricum, campionatul de aici e superior celui din Mehedinţi, atât din punct de vedere valoric, cât şi financiar. O spun şi rezultatele directe de la meciurile de baraj, în care Podariul şi CSU II Craiova au defilat cu câştigătoarele de la Mehedinţi”, a spus Vasilică.

Antrenorul-jucător de 30 de ani a marcat şase goluri, la fel ca severineanul Poenaru. Golgheterii echipei sunt mehedinţeanul Dorel Stoica şi doljeanul Alin Sîrbu, cu câte opt reuşite.

Primele cinci clasate din Liga a IV-a Dolj la finalul turului:

1. Tractorul Cetate 16 12 3 1 44-19 39 pct.
2. Viitorul Cârcea 16 12 0 4 66-26 36
3. Ştiinţa Danubius Bechet 16 11 2 3 43-18 35
4. Recolta Ostroveni 16 10 5 1 46-25 35
5. Dunărea Calafat 16 11 1 4 47-19 34

Articol scris de Mircea OGLINDOIU sursa Propsort
Foto: Gică TUFIŞtractorul-cetate

Despre slasher

Check Also

Rezultate excelente pentru sportivii calafeteni in Bulgaria

Turneu internațional de judo Kozlodui, Bulgaria Pe data de 02.12.2017, în oraș Kozlodui s-a desfășurat …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: