Home / Local / Fortele Navale Romane si Primaria au organizat un eveniment de exceptie la Calafat

Fortele Navale Romane si Primaria au organizat un eveniment de exceptie la Calafat

Azi , calafetenii au fost martorii unui eveniment de exceptie cu implicatii isorice deosebite .

Primaria Municipiului Calafat impreuna cu Fortele Navale Romane au organizat o manifestare dedicata implinirii a 140 de ani de cand amiralul Dumitrescu Maican aflat in fruntea unei baterii de tunuri a scufundat o flotila de nave turcesti pe Dunare la Calafat .

Manifetarile au inceput pe platoul Independentei unde au luat cuvantul inalti reprezentanti ai Marinei Militare , Lucian Ciobanu primarul municipiului Calafat si Cosmin Vasile , vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj . Dupa slujba tinuta de un sobor de preoti au fost depuse coroane de flori la monument de catre reprezentantii Fortelor Navale i institutii de pe raza municipiului Calafat .

La final Muzeul de Arta a fost gazda unui simpozion care a avut ca tema importnta istorica a acestui eveniment in contextul razboiului de Independenta de la 1977 . Intregul eveniment a fost unul de o tinuta deosebita asa cum nu a mai fost de multi ani la Calafat dovada ca in ciuda vremii neprietenoase peste 1000 de persoane s-au aflat pe platoul Independentei .

Despre slasher

Check Also

Cum s-a intamplat accidentul de ieri de la Perisor

Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi alte două persoane au ajuns la spital, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *