Home / PUBLICITATE / Fenomenul rar din prima zi de Crăciun. Cum se schimbă vremea în doar 24 de ore şi care e prognoza meteo pentru Revelion
Fenomenul rar din prima zi de Crăciun. Cum se schimbă vremea în doar 24 de ore şi care e prognoza meteo pentru Revelion
Fenomenul rar din prima zi de Crăciun. Cum se schimbă vremea în doar 24 de ore şi care e prognoza meteo pentru Revelion

Fenomenul rar din prima zi de Crăciun. Cum se schimbă vremea în doar 24 de ore şi care e prognoza meteo pentru Revelion

Căldură de primăvară în prima zi de Crăciun. Vremea se va schimba radical însă pe 26 decembrie, iar până de Revelion sunt aşteptate şi ninsori. Mai mult, ianuarie şi februarie se anunţă cele mai reci luni din această iarnă care se va instala cu adevărat după primele 15 zile ale noului an. De Crăciun vom avea soare şi temperaturi de primăvară, cu maxime de până la 18 – 19 grade. Cu toate acestea în a doua zi de Crăciun vom avea o modificare importantă a vremii, susţin meteorologii, o răcire accentuată înregistrându-se în toate regiunile ţării. Până de Revelion, însă, sunt aşteptate precipitaţii şi ninsori.

Florinela Georgescu, director ANM, a declarat pentru gândul că în perioada Sărbătorilor de Crăciun sunt aşteptate zile calde cu temperaturi în zona sudică de până la 18 – 19 grade Celsius. După Crăciunînsă, vremea se răceşte, urmând să apară precipitaţii sau ninsori. ”Iarna iarnă” va veni din a doua decadă a lunii ianuarie, iar în luna februarie sunt aşteptate viscole în anumite regiuni din ţară.

”Aşteptăm zile foarte calde pentru această perioadă a anului, respectiv 24 şi 25 decembrie când nu ar fi neobişnuit sau de neaşteptat să avem temperaturi de până 18 – 19 grade în dealurile Olteniei şi ale Munteniei. În schimb, după această perioadă în care şi precipitaţiile vor fi foarte puţine aşteptăm o modificare destul de importantă în aspectul vremii începând cu 26 decembrie vremea se va răci în toate regiunile ţării, urmează să avem o perioadă cu temperaturi din ce în ce mai scăzute şi posibil cu temperaturi predominant negative pe parcursul nopţilor înspre sfârşitul anului”, a spus Georgescu pentru gândul.

”Este de aşteptat să fie şi precipitaţii mixte în jumătatea de sud a teritoriului, aceasta neexcluzând şi pentru sud pe anumite perioade să predomine ninsoarea. O prognoză mai detaliată asupra acestui aspect al vremii va fi realizată chiar în ziua de Crăciun. În ziua de Crăciun, vom şti cum va fi vremea în ultimele cinci zile ale anului”, a spus Florinela Georgescu.

Vremea se va răci, iar nivelul precipitaţiilor va fi excedentar în lunile ianuarie, februarie şi martie.

”Estimările pentru trei luni, ianuarie, februarie, martie arată un semnal al precipitaţiilor excedentare. În ianurie şi februarie, vorbim mai ales de ninsori, acest excedent al precipitaţiilor urmând să se înregistreze îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului, ceea ce ar putea însemna că avem circulaţii ale aerului din Europa Centrală, mai degrabă decât din regiunile estice”, a subliniat directoarea ANM.

Potrivit acesteia, asociind semnalul precipitaţiilor cu cel al temperaturilor, ”care în luna februarie pot fi mai scăzute decât norma, nu este exclus ca dincolo de jumătatea lui ianuarie şi în luna februarie, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, să avem episoade de viscol mai serios, urmate şi de perioade cu ger, cu temperature minime sub minus zece grade”.

Luna ianuarie şi februarie urmează să fie cele mai reci din an, cu temperature foarte scăzute, mai ales în timpul nopţii.

”Şi în anii trecuţi s-a întâmplat acest lucru şi iarna cu adevărat iarnă a început dincolo de jumătatea lunii ianuarie. Iarna ne-a mai lăsat răgaz şi este posibil să îşi arate faţa cu adevărat mai aspră după jumătatea lunii ianuarie. Trebuie să spunem când vorbim de astfel de estimări sezoniere că în niciun caz nu se poate preciza când sunt perioadele cu vremea cea mai severă, pe de altă parte este în firescul evoluţiei de la noi din ţară ca în luna ianuarie şi februarie să apară astfel de fenomene. Partea cea mai expusă este cea din sud-est, zona Carpaţilor de Curbură, sudul Moldovei. Nu ar fi cu totul ieşit din comun să avem astfel de episoade, gravitatea fenomenului fiind, din păcate, accentuată de condiţiile locale, de felul în care comunităţile locale, mai ales comunităţile mici se pregătesc sau nu posibilitatea apariţiei unui astfel de fenomen”, a spus Florinela Georgescu.

Ea a ţinut să avertizeze comunităţile, mai ales pe cele din zona rurală, să fie pregătite pentru astfel de condiţii severe de iarnă.

Fenomenul rar din prima zi de Crăciun. Cum se schimbă vremea în doar 24 de ore şi care e prognoza meteo pentru Revelion
Fenomenul rar din prima zi de Crăciun. Cum se schimbă vremea în doar 24 de ore şi care e prognoza meteo pentru Revelion

Despre slasher

Check Also

Sare de lavanda produsa la Calafat – proprietati incredibile

De ce sa folosesti sare de baie cu lavanda (cu ulei esential de lavanda) ? …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: