Home / Monden / Fenomen astronomic rar in noaptea de Craciun. Va fi o atmosfera de basm

Fenomen astronomic rar in noaptea de Craciun. Va fi o atmosfera de basm

Moş Crăciun va ajunge mai uşor cu cadouri la copiii cuminţi în acest an pentru că, pentru prima dată după 38 de ani, chiar în seara de Crăciun, Luna plină îi va lumina calea, conform ABC News.

Următorul an în care Crăciunul va coincide cu Luna plină va fi abia în 2034. Astfel, dacă zăpada se va aşterne înainte de Crăciun, iar în seara de Ajun cerul va fi senin, Luna plină va contribui la crearea unei atmosfere de basm.

Deşi apariţia Lunii pline chiar în noaptea de Crăciun este destul de rară, un fenomen şi mai rar ar fi o eclipsă de Lună în aceaşi noapte. NASA păstrează calendarul tuturor eclipselor de Lună care vor avea loc până în anul 3000, iar conform acestui calendar următoarea eclipsă de Lună produsă în noaptea de Crăciun va avea loc abia în anul 2531, un an la fel de îndepărtat de prezent cum este şi descoperirea Americii de către Cristofor Columb (1492).

Secolul şase al mileniului trei va fi, de altfel, foarte prolific în ceea ce priveşte eclipsele de Lună produse chiar de Crăciun, urmând să aibă loc trei astfel de fenomene – în anii 2531, 2550 şi 2596.

O altă astfel de coincidenţă se va produce în anul 2307, când stră-strănepoţii noştri vor putea urmări o eclipsă parţială de Soare în ziua de Crăciun.media-145093769406095200

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de autorităţile din Costa Rica, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + twelve =

%d blogeri au apreciat: