Home / Local / Familia Rădoi vrea să fenteze Primăria Calafat

Familia Rădoi vrea să fenteze Primăria Calafat

De luni de zile, o familie din satul Ciupercenii Vechi, oraşul Calafat, şi-a făcut un titlu de glorie din a-l acuza pe primarul municipiului că nu o ajută, în condiţiile în care situaţia ei materială e „dezastruoasă”. Familia lui Rădoi Aurel, alcătuită, pe lângă acesta, din Dragu Georgeta, soţia, şi cei doi nepoţi minori Rădoi Andrei-Mirel, respectiv Chiriac Ionuţ-Aurel, proveniţi din relaţii diferite ale fiicei lor, Rădoi Magda Monica, în prezent plecată în Spania, susţine că trăieşte de pe o zi pe alta, cu bani puţini, iar Primăria Calafat a somat-o să plătească 5.054,50 lei, taxe, impozite şi penalităţi pentru proprietăţile pe care le deţine.
„Nu prea aş mai discuta nimic despre acest subiect, că am mulţi duşmani pe aici, prin sat. Îi aştept pe cei de la Antena 1, de la Acces Direct, că le-am făcut o sesizare să vină să vadă în ce hal trăim şi cum suntem prigoniţi de Primăria Calafat. De unde să dăm banii ăştia, când noi trăim de pe o zi pe alta cu cei doi nepoţi?! Ce să-mi facă primarul? Ce să-mi dea… că din cauza asta m-am îmbolnăvit acum 3 ani de zile. Când ne-am dus să vorbim la primărie, nu ne-a ascultat, mi-a pus numai piedici, nu ne-a dat nimic şi, vorba aia, l-am votat…”, ne-a declarat capul familiei Rădoi, Aurel, atunci când i-am bătut în poartă pentru a afla care sunt problemele întâmpinate la primărie. Deschizând discuţia despre veniturile familiei, Aurel a declarat cu nonşalanţă: „Pensia mea pe caz de boală este de 1.300 de lei, la care se adaugă 600 de lei pentru copilul cel mic, alocaţie de plasament”. Un venit mediu pentru o localitate precum Ciupercenii Vechi! În plus, locuinţa, o casă cu cinci camere, având o parte dintre ferestre din termopan, nu era nici pe departe vreo cocioabă, aşa cum ţi-ai fi imaginat dacă ai fi auzit văicărelile familiei.
De altfel, lipsa de temei a sesizărilor familiei Rădoi iese la iveală şi ca urmare a anchetei sociale demarate de Primăria Calafat. Însumând bugetul familiei, funcţionarii primăriei au aflat că acesta este de 2.097 lei. 1.065 lei este pensia aparţinând lui Aurel Rădoi, fiind încadrat în gradul I de invaliditate, la care se adaugă o indemnizaţie de 272 de lei. Soţia beneficiază de 600 de lei alocaţie pentru minorul în plasament Rădoi Andrei-Mirel, iar fiul cel mare, Chiriac Ionuţ-Aurel, de 160 de lei pensie de întreţinere din partea tatălui. Acestor sume li se adaugă o suprafaţă de teren de 0,50 ha, unde cultivă cele necesare existenţei, precum şi o alta pe care o administrează cu sora sa, beneficiind de subvenţiile APIA. Deloc de neglijat este şi faptul că, aşa cum prevede legea, familia Rădoi este scutită de la plata impozitului pe teren şi clădire, bărbatul fiind încadrat la gradul I de invaliditate.
Dincolo de orice fel de comentarii, un lucru este cert pentru oricine: realitatea bate ficţiunea chiar şi atunci când este invocat numele îndrăgitei realizatoare Simona Gherghe!www.indiscret.roadd_1_image_4336

Despre slasher

Check Also

Alina Bica – legaturi periculoase in zona Calafat !

Fostul sef al DIICOT , protejata a fostului presedinte Traian Basescu si prietena a Elenei …

Un comentariu

  1. ..e mai usor sa gasesti vinovati,decat sa muncesti…!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: