Home / Local / EVENIMENT IN CALAFAT! Artistul calafetean Cristian Rudareanu expune la Muzeul de Arta din Calafat

EVENIMENT IN CALAFAT! Artistul calafetean Cristian Rudareanu expune la Muzeul de Arta din Calafat

Joi, 10 noiembrie, ora 17.30, va avea loc la Muzeul de Arta din Calafat, vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică „Dincolo de timp”. Vor fi prezentate publicului peste 100 de lucrări semnate de Cristian Rudăreanu. În deschidere, grupul de muzică veche „Prinţese cu flaute” va interpreta piese din repertoriul compozitorilor Orlando di Lasso, Michael Praetorius şi din culegerea „Codex Caioni”.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Craiova, Cristian Rudăreanu este un calafetean pasionat de arta plastică. «Prima sa expoziţie, vernisată la 33 de ani, a cuprins 33 de lucrări de grafică, prezentate pe simezele Muzeului de Artă din Calafat – Palatul Marincu.
În 2013, creaţiile sale de pictură şi sculptură au putut fi admirate la Teatrul Nottara. În acelaşi an, deschidea expoziţie la Muzeul de Artă din Calafat. Anul acesta, îl regăsim în expoziţie de grup în Italia şi distins cu Premiul I la Concursul Internaţional de Arte „I Dauni” din Vieste (Italia), precum şi cu Diplomă de Excelenţă pentru Artă din partea AVB (Bulgaria)», ultima expozitie fiind ce de la Galeriile ”Cromatic” din Craiova.
Tablouri ale sale se află în colecţii particulare în Belgia, Italia, Germania, Anglia, Bulgaria şi Austria.

De ce acest nume ”DINCOLO DE TIMP” ?

“Pentru mine, arta plastică reprezintă o lume nevăzută, pe care o aducem prin culoare și formă în lumea văzută. Vorbim de o realitate profundă, care nu poate fi redată prin cuvinte, sunete sau argumente logice, o formă vie, dinamică și complexă.
Arta o simțim doar atunci cand ne asumăm riscul de a trece “dincolo de timp”, devenind noi înșine o poartă spre o cale fără timp, într-o lume mereu măcinată de timp”. ..sunt cuvintele artistului Cristian Rudăreanu

afis-a3-net

Despre slasher

Check Also

Ziarul de Calafat , RDO , Oltenia Sud , Actualitatea Calafeteana , Only Bad News , etc . ies in curand din neutralitate . Ce inseamna asta ?

Vedem cu mahnire ca starea de neutralitate in care se afla trustul nostru de presa …

Un comentariu

  1. Hai sa nu fim indiferenti ,sa participam cu totii la vernisajul lui Cristi aratandu-i cal apreciem ptr ce face ,nu sunt multi ca el.Nu uitati ora 17,30 si hai cu mic cu mare sa-l incurajam daca mai are nevoie caci deja este cunoscut si afara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: