Home / Politica / ESTE OFICIAL !!! Alesii locali NU isi pierd mandatele !!! Nici un primar sau consilier nu isi va pierde mandatul ! Mircea Guta si consilierii locali nu isi pierd mandatele !

ESTE OFICIAL !!! Alesii locali NU isi pierd mandatele !!! Nici un primar sau consilier nu isi va pierde mandatul ! Mircea Guta si consilierii locali nu isi pierd mandatele !

Hotararea Curtii Constitutionale nu este retroactiva astfel ca alesii locali care au parasit partidul nu isi vor pierde mandatul in urma nevalidarii Ordonante de urgenta 55/2014 . Mai mult actiunea alesilor locali a fost in baza legislatiei in vigoare la acel moment . Hotararea CCR are efecte pentru viitor si doar instante civile vor schimba soarta fiecarui ales local in parte . Toate acestea au fost confirmate si de catre Catalin Predoiu , un lider important al PNL , Mai mult exceptia de neconstitutionalitate se refera doar la cei care au schimbat partidele nu si la cei care au trecut independenti , astfel Curtea nu s-a putut exprima intr-o speta care nu a fost pe rolul acestei instante . Cel mai important este faptul ca nici o lege nu poate avea efect retroactiv care este un principiu de drept si constitutional universal . Mai mult dupa motivarea Curtii urmeaza sa fie emisa o Hotarare de Guvern care sa reglementeze aspectele impuse de aceasta decizie care de asemenea nu poate avea efect retroactiv . Deci Mircea Guta si consilierii locali precum cei din intreaga tara nu isi vor pierde mandatele .

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: