Home / Politica / Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile! Avocații săi au făcut deja recurs la completul de 5 judecători la ÎCCJ.Elena Udrea primea bani fie la locuinţa acesteia din Bucureşti, fie la biroul din sediul Ministerului Dezvoltării. Surse judiciare au oferit stiripesurse.ro date din marturia Anei Maria Topoliceanu în fața procurorilor. Topoliceanu o cunoaște pe Udrea de 20 de ani, a fost şefa Companiei Naţionale de Investiţii în vremea când Elena Udrea a fost ministrul Dezvoltării și a fost cu Udrea si cu Bica la Paris.

Udrea era beneficiara finala a unui mecanism prin care „sumele de bani plătite cu titlu de mită” ajungeau în buzunarul său. „Din probele administrate rezultă fără putinţă de tăgadă evidenţa faptelor”, spun sursele judiciare. „Faptele sunt dovedite cu declaraţiile celorlalţi participanţi la infracţiune”, se mai arata in dosar.

Topoliceanu Ana-Maria a spus anchetatorilor ca toata lumea cunoştea care era natura sumelor şi destinaţia lor finală.

„Din declaraţia suspectei Topoliceanu Ana Maria rezultă că sumele primite de la S.C. Consmin S.A. ajungeau în patrimoniul ministrului Udrea Elena, în diferite modalităţi. Astfel, sumele primite în numerar sau retrase din contul bancar de Breazu Tudor Liberiu erau înmânate lui Topoliceanu Ana Maria, iar aceasta le preda lui Udrea Elena, fie la locuinţa acesteia din Bucureşti, strada Ţiţeica, fie la biroul din sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Având în vedere relaţia de prietenie dintre cele două, precum şi faptul că în acea perioadă erau în curs de desfăşurare mai multe fapte similare celor descrise în referat, remiterile nu se realizau imediat după plăţile efectuate de către Lungu Ştefan şi nici cu ocazia fiecărei plaţi. Topoliceanu Ana Maria ţinea o evidenţă a încasărilor de la Lungu Ştefan pe care i le comunica Breazu Tudor şi lua în calcul cheltuielile făcute din aceste sume, iar sumele rezultate din aceste tranzacţii le-a înmânat ministrului în două – trei ocazii”, a marturisit prietena Elenei Udrea.

De asemenea, Breazu Tudor Liberiu i-a platit Elenei Udrea o vacanţă la hotelul Danai Beach Resort din Grecia în perioada 2 – 5 septembrie 2011 şi costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de naştere a Elenei Udrea, la data de 26.12.2012, la Hotelul Orizont din Predeal.media-142365545584765100

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + nine =

%d blogeri au apreciat: