Home / Local / Drumul Craiova – Cetate, prins pentru modernizare cu fonduri europene pentru a face legatura cu podul de la Calafat

Drumul Craiova – Cetate, prins pentru modernizare cu fonduri europene pentru a face legatura cu podul de la Calafat

Cei aproximativ 67 de km, cât este lungimea drumului județean 552 Craiova – Cetate, au fost incluși într-un proiect depus încă de anul trecut, de Consiliul Județean Dolj, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea investiției se ridică la circa 37 milioane de euro.

Proiectul pentru modernizarea DJ 552 Craiova – Cetate (Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Caraula – Cetate) include reabilitarea structurii rutiere pe înreaga lungime, de peste 67 km, modernizarea a 9 poduri și 33 de podețe și construirea a 2 podețe noi. Totodată, investiția include amenajarea de stații de autobuz, parcări și trotuare în localitățile pe care drumul le traversează.

Pe de altă parte, proiectul prevede crearea de perdele forestiere de-a lungul drumului, prin plantarea a 6.000 de puieți, pentru a împiedica înzăpezirea carosabilului pe timp de viscol.

”În acest moment, proiectul nostru are cel mai mare punctaj dintre toate proiectele de drumuri depuse din regiune. Așteptăm să semnăm contractul de finanațare și suntem foarte optimiști. Ne dorim foarte mult să facem acest drum pentru că el va face legătura cu coridorul spre podul de la Calafat”, susține președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

OFICIAL ! Se face restructurarea angajatilor primariei !

Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate cand a anuntat faptul ca se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =

%d blogeri au apreciat: