Home / Actualitate / Drumul Craiova – Calafat gata în septembrie!

Drumul Craiova – Calafat gata în septembrie!

Drumul Craiova – Calafat care a costat aproximtiv  300 de milioane de lei, se pare că va fi gata intr-un final, in septembrie, sau cel puțin asta susțin autoritățile locale competente. Două luni,  acesta este termenul în care echipele care lucrează la reabilitarea tronsonului ar trebui să se încadreze.
Drumul național DN56 este împărțit în două loturi. Lotul 1 cuprinde tronsonul Craiova-Galicea Mare care la sfârșitul lunii iunie își atinge termenul de finalizare și lotul 2 la care se lucrează încă.

„Lotul 2 Galicea Mare-Calafat, stadiul fizic este de 93%, estimăm cat termen de finalizare a lucrărilor luna spetembrie 2018.” , se precizează într-o informare a Directiei de Drumuri si Poduri către Ziarul de Craiova.

În acest moment echipele lucrează la giratoriul din intersecția cu Maglavit, iar mai multe porțiuni sunt decopertate urmând ca asupra lor să se intervină cu asfalt. Lucrările și-au reluat cursul normal în mai anul acesta, în urma mai multor sesizări făcute de Asociația „Legal Drive”, încă din decembrie 2017.
Istoria reabilitării acestui tronson de drum este una destul de încurcată, în sensul că de-a lungul timpului au fost înregistrate mai multe nereguli în procesul de reabilitare. Vorbim de porțiuni de asfalt rupt, șanțuri pline de buruieni și marcaje care lipseau.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova spune că toate acestea vor fi remediate până la finalizarea procesului de reabilitare.

„Problemele semnalate vor fi remediate până la finalizarea lucrărilor, astfel bornele km vor fi înlocuite, marcajul central este provizoriu și va fi executat cu vopsea reflectorizantă, șanțurile betonate nu sunt prevăzute pe toată lungimea contractului, pe anumite sectoare fiind șanțuri de pământ.”, precizează DRDP într-un răspuns oficial.

Valoarea de contract pentru Lotul 1 este de 151.444.675,35 lei fără TVA, iar pentru Lotul 2 este 81.947.643,47 lei fără TVA. Perioada de garanție este de 24 de luni de la recepția lucrărilor.
Reabilitarea celor 80 km de drum Craiova – Calafat a început în toamna anului 2011, costă aproximativ 300 de milioane de lei, iar banii vin din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Cele două tronsoane de drum trebuiau să fie gata în 2013, respectiv 2014, însă de fiecare dată s-au înregistrat întârzieri și probleme din cauza execuției lucrărilor. Într-un final a fost dat în folosință, urmând ca pe parcurs să fie adăugate elementele lipsă .

Despre slasher

Check Also

Urmărit internațional prins la PTF Calafat

Conform IPJ Dolj, pe 6 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: