Home / Local / Drama cumplita ! Un baiat de 5 ani si un tanar s-au inecat, iar alti 3 copii sunt dati disparuti langa Calafat

Drama cumplita ! Un baiat de 5 ani si un tanar s-au inecat, iar alti 3 copii sunt dati disparuti langa Calafat

Trupul unui baietel de 5 ani, dar si al unui tanar, au fost gasite langa Calafat, in dreptul malului bulgaresc.

0
Comenteaza
Barca in care incercau sa ajunga in Romania s-a rasturnat. Cumplit este ca inca 3 copii si un adult sunt disparuti, potrivit supravituitorilor de origine irakiana. Cu totii incercau sa ajunga in Occident.
Tragedia s-a petrecut marti noapte, intre Vidin si Kozlodui. Cei 10 migranti, de origine irakiana, printre care se aflau si patru copii, veneau din Turcia si incercau sa ajunga in Germania.
Pentru a evita Serbia si gardul de la granita cu Ungaria, au urmat culoarul folosit in ultima perioada de refugiati: Bulgaria-Dunare-frontiera romaneasca si apoi Ungaria. Un pescar bulgar, aflat in zona ostrovului Dobrina, a auzit strigate puternice si in final a gasit 4 persoane care vorbeau limba araba.
Comisar Dimitar Ciorbagiev, politia bulgara de frontiera: „Este vorba de 2 barbati si 2 femei, care sustin ca sunt din Irak. Nu aveau nici un document asupra lor, nici macar o fotografie. Prin gesturi, acestia au incercat sa explice ca sunt alte persoane cazute in apa, inclusiv copii.”
Povestea migrantilor este tragica. Victime ale calauzelor care le-au luat banii, oamenii au fost urcati intr-o ambarcatiune echipata precar, care s-a rasturnat.
Comisar Dimitar Ciorbagiev, politia bulgara de frontiera: „Au fost transportati de pe malul bulgaresc pana pe Ostrov. Acolo, au coborat si li s-a spus sa mearga la celalalt capat al Ostrovului, unde vor gasi o alta barca, cu care vor trece in Romania. S-au dus in capatul celalalt al Ostrovului, unde-I astepta alta barca, cu o persoana. Traficantii erau mascati si nu pot fi identificati.”
Din pacate, vasul in care se aflau 10 irakieni a inceput sa se scufunde rapid, cel mai probabil din cauza greutatii. In timp ce o parte dintre migranti au ajuns, cu greu, inot, inapoi la mal, iar ceilalti au fost inghititi de ape, calauzele au fugit. Pana acum fluviul a scos la suprafata un baietel de 5 ani si un tanar. Un alt baietel este de negasit la fel si doua fetite.
Ulterior, la 40 de kilometri in aval de locul unde s-a produs tragedia, a fost localizat un alt cadavru, insa bulgarii nu pot preciza deocamdata daca este vorba despre unul dintre migranti sau nu La cautari participa si politistii romani de frontiera.
Inspector Alexandra Popescu, purtator de cuvant al Politiei Romane de Frontiera: ‘Mentionam ca in aceasta perioada Politia de Frontiera Romana a intarit dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat.”
Nici marti-noapte nu a fost liniste in partea de vest a tarii. 15 refugiati din Kosovo, Pakistan si Afganistan, au fost descoperiti in timp ce incercau sa treaca ilegal granita. 11 dintre ei au fost gasiti intr-un lan de porumb langa localitatea Beba Veche. De la inceputul anului, frontiera din vestul tarii a fost trecuta de peste 230 de migranti.

inec

Despre slasher

Check Also

Un tânăr de 17 ani s-a înecat în Dunăre la Calafat

Un tânăr de 17 ani a fost găsit fără suflare, sâmbătă dimineață, în Dunăre. Acesta …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: