Home / Actualitate / Doua drumuri comunale inchise in Dolj . Unul este la Plenita . 250 consumatori nu au energie electrica .

Doua drumuri comunale inchise in Dolj . Unul este la Plenita . 250 consumatori nu au energie electrica .

Având în vedere Avertizarea meteorologică şi hidrologică de Cod Portocaliu s-au luat următoarele masuri:

-s-a colaborat eficient cu administratorii drumurilor şi cu celelalte instituţii cu atribuţii, în vederea asigurării viabilităţii căilor de transport şi limitării/înlăturării efectelor negative ca urmare manifestării fenomenelor meteorologice;

– s-a menținut permanent legătura cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, care au monitorizat cotele fluviului Dunărea ce a depășit cotele de inundație.

Situația operativă la nivelul judeţului Dolj se prezintă astfel:

– în județul Dolj, 2 drumuri comunale sunt închise, DC 58 Plenița – Caraula, respectiv DC 61 Carpen – Orodel.

– o autoambulanță pentru transport persoane dializate ce se deplasa către localitatea Moțăței-Sat pentru preluarea unui pacient ce necesita dializă nu a mai put înainta, DJ 561 A fiind troienit. S-a intervenit operativ cu utilaje aparținând Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. pentru deblocarea drumului.

– de asemenea, o altă autoambulanță s-a deplasat pe DJ 561B din direcția Segarcea către Valea Stanciului, în spatele utilajului de deszăpezire pentru preluarea unui pacient cu dureri la membrele inferioare.

– în comuna Dioşti (satele Radomir – Ciocăneşti), 250 consumatori casnici au întreruptă alimentarea cu energie electrică din cauza fenomenelor meteorologice. Se acționează pentru remediere de către echipe specializate aparținând SC Distribuție Oltenia.

– pe celelalte drumuri din județ, se acționează pentru eliberarea căilor de acces.

Pe fluviul Dunprea, se înregistrează următoarele cote:

– S.h. Calafat: Cota mira: 621 (CI+21) – Tendința de staționare;

– S.h. Bechet: Cota mira: 671 (CI+71) – Tendința de creștere.

La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, datorită creșterii nivelului fluviului Dunărea, calea de acces spre feribot este inundată pe o lungime de 10 m, cu lățimea de 30 m și o înălțime a lamei de apă de 30 cm, fiind luată decizia închiderii traficului pentru turisme. Traficul pentru această categorie de autovehicule este deviat către Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, unde nu sunt semnalate probleme.

– pe drumurile naționale din județul Dolj au acționat 59 utilaje și 79 lucrători, fiind împrăștiate 368 tone material antiderapant.

-pe drumurile județene din județul Dolj au acționat 88 utilaje și 95 muncitori, fiind împrăștiate 316 tone materiale antiderapant, din care 204 tone nisip și 112 tone sare.

-deasemenea, S.C. Salubritate Craiova S.R.L. din municipiul Craiova a acționat pentru deszăpezire cu 64 utilaje și 69 angajați, fiind împrăștiați 217 mc material antiderapant.

 

Comments

comments

Despre slasher

Check Also

„Sahara Olteniei“ este cuprinsă între Calafat, Poiana Mare, Sadova, Bechet, Dăbuleni şi Dunăre

, iar deşertificarea afectează în momentul de faţă 100.000 de hectare de teren. Oamenii susţin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: