Home / Monden / DOLIU ÎN LUMEA CINEMATOGRAFIEI! A MURIT SIMPATICUL ACTOR PIEDONE

DOLIU ÎN LUMEA CINEMATOGRAFIEI! A MURIT SIMPATICUL ACTOR PIEDONE

Ultimele cuvinte rostite de marele om al ecranului au fost ”Vă multumesc!”piedone-a-plecat-la-ceruri-la-86-de-ani_764649

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi populari actori ai lumii, Bud Spencer, s-a stins din viaţă în această seară. Avea 86 de ani şi a fost un simbol al cinematografiei, nu numai în Italia, dar şi pe mapamond. Actorul născut în anul 1929 la Napoli, cu numele de Carlo Pedersoli, se afla internat la un spital din Roma, iar fiul său a anunţat în această seară decesul, scrie ilmessaggero.it.

”Tata a plecat liniştit la ceruri, la ora 18.15. Nu a suferit, ne-a avut pe toţi lângă el, iar ultimul său cuvânt a fost Mulţumesc”, a fost declaraţia pe care fiul defunctului a făcut-o către presă.

Este imposibil să nu fi văzut măcar un film al său. Celebrul comisar de poliţie Manuele Rizzo din Napoli, poreclit Piedone, aşa cum va rămâne cunoscut pentru tot restul vieţii, v-a făcut cu siguranţă să râdeţi cu poftă la filmele în care a apărut. Unul dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi a fost Terence Hill, cu care a jucat în multe pelicule.

Pentru toţi, celebrul Piedone a fost ”uriaşul cel bun”. Cu toate acestea, deşi s-a bucurat de popularitate, a avut mereu un regret, pe care nu a ezitat să îl spună: «În Italia, eu şi Terence Hill parcă nu existăm . Nu ne-au dat un premiu, nu suntem invitaţi nici măcar la un festival», spunea Bud Spencer într-un interviu. De fapt, ultima apariţie televizată a avut loc acum şase ani, la postul de televiziune Canale 5. Iar anul trecut, la Napoli, a fost premiat de primarul oraşului, pentru lunga activitate. Poate prea puţin pentru un om care a încântat, probabil, sute de milioane de telespectatori.

Povestea lui Bud Spencer este una ruptă parcă dintr-un veritabil film italian: un băiat napoletan se transferă la Roma, urmeaza o şcoală de înot şi polo, iar prin carisma sa reuşeşte în cariera cinematografică.

A interpretat roluri de justiţiar, dar interpretările sale au fost mereu acompaniate de o notă de umor, ceea ce a făcut din gigantul de aproape doi metri un ”uriaş bun”

Starea sănătăţii lui Bud Spencer nu a fost una bună în ultimul an, el suferind un atac cerebral, în urma căruia a fost internat în spital, după ce pierduse aproape trei litri de sânge. În această seară, ”uriaşul cel bun” a plecat la Ceruri! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Despre slasher

Check Also

Plaja Bascov a devenit neancapatoare in fiecare weekend

De ani de zile plaja de la Bascov a devenit o atractie nu numai pentru …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: