Home / Actualitate / Doi bulgari cu interdicţie de părăsire a ţării prinşi la Calafat

Doi bulgari cu interdicţie de părăsire a ţării prinşi la Calafat

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Calafat au descoperit, duminică, doi cetăţeni bulgari ascunşi într-un microbuz, printre bagaje, care încercau în acest mod să intre ilegal în România, deoarece aveau interdicţie de a părăsi Bulgaria. Cei doi au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei.
Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, duminică dimineaţa, în jurul orei 6.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Ford Transit, cetăţeanul bulgar Yliev M., în vârstă de 47 de ani, care transporta bagaje personale. La verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat două persoane de sex masculin, ascunse printre bagajele transportate, asupra lor găsindu-se două cărţi de identitate eliberate de autorităţile bulgare.

Cei doi bărbaţi au fost duşi la sediu, pentru cercetări, declarând că au recurs la această metodă deoarece ştiau că au interdicţie de a părăsi ţara, întrucât poliţiştii bulgari îi cercetează pentru furt. „Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Prins cu documentele fratelui

În plus, vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca Daewoo, un cetăţean bulgar, în vârstă de 45 de ani, alături de care călătorea ca pasager, o altă persoană de sex masculin. La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră doljeni au constatat că, în cazul pasagerului, persoana prezentă în punct nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului de identitate. În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul bulgar Filip B., în vârstă de 34 de ani, iar documentele prezentate la control aparţin fratelui acestuia. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a luat „din greşeală” documentele fratelui său.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză aceasta fiind predată Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale, conform protocolului româno-bulgar.bulgari

Despre slasher

Check Also

Primarul Ciobanu aduce lamuriri privind un subiect de interes public

Referitor la discutiile aparute in spatiul public privind un imprumut realizat de catre Primaria si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *