Home / Local / Din aceasta vara se deblocheaza si consiliul local Calafat – toate hotararile vor trece cu majoritate simpla

Din aceasta vara se deblocheaza si consiliul local Calafat – toate hotararile vor trece cu majoritate simpla

Printr-o serie de amendamente depuse la Legea administrației publice locale, se înlătură obligativitatea votului de 2/3 din numărul total al consilierilor locali și județeni, la adoptarea hotărârilor privind patrimonial. Inițiatorii amendamentelor propun ca hotărârile privind patrimoniul să se adopte cu votul a jumătate plus unu din numărul total al consilierilor locali și județeni. Se pare ca aceasta initiativa va intra in vigoare la mijlocul acestui an si va debloca sute dintre consiliile locale din intreaga tara . Cu aceasta ocazie se vor incheia si disputele de la Calafat .

Conform expertilor amendamentele nu sunt neconstitutionale deci daca vor fi atacate la CCR nu vor avea succes iar legea este ceruta de catre toti primarii indiferent de culoarea lor politica astfel ca se aunta un vot covarsitor in parlament . Se pare ca aceasta lege va fi adoptata pana la finalul acestei sesiuni parlamentare deci cel tarziu din vara toate consiliile judetene sau locale in care nu sunt majoritati de doua treimi vor fi deblocate .Astfel si municipiul Calafat va avea o majoritate stabila iar voturile nu vor fi conditionate de interese personala cum s-a intamplat pana acum pentru ca este incredibil ca un consilier sa santajeze o comunitate intreaga cu votul din consiliu pentru a obtine in mod ilegal un transfer la locul de munca a unei rude apropiate( de la Craiova la Calafat ) . In curand vom publica o serie de dezvaluiri, inregistrari si delaratii scrise ale unor oameni . Nu va va veni sa credeti . Modificari de acte , datorii ascunse , santaj . veti ramane cu gura cascata . Va fi un srial lung dar mai interesant decat Lost .

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

OFICIAL ! Se face restructurarea angajatilor primariei !

Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate cand a anuntat faptul ca se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + nineteen =

%d blogeri au apreciat: