Home / Actualitate / Despre rolul si simbolismul vesmintelor bisericesti

Despre rolul si simbolismul vesmintelor bisericesti

Inca din cele mai vechi timpuri,  clerul crestin a purtat vesminte cu diverse insemnatati, in anumite scopuri. Vesmintele bisericesti au semnificatii diferite, acestea fiind intrebuintate de catre slujitorii bisericii pentru a oficializa slujbe religioase cu scopuri multiple. Si in prezent, ca si in trecut, aceste piese de imbracaminte sunt lucrate foarte fin si sunt purtate de cler atunci cand slujeste la altar.

Pentru a putea oficializa o slujba, acesta trebuie sa poarte vesmantul corespunzator, pentru ca exista mai multe tipuri de astfel de haine bisericesti, fiecare dintre acestea indeplinind un anume scop. Intrucat vesminetele joaca un rol destul de important, ideal ar fi ca toti slujitorii bisericii sa beneficieze de cele confectionate din materiale cat mai calitative, care pot fi purtate pentru perioade indelungate de timp fara a se deterioara. In acest scop, pe site-ul www.vesmintebisericesti.ro se gasesc cele mai bune astfel de articole, alaturi si alte accesori bisericesti, la cele mai atractive preturi.

Care este rolul si simbolismul vesmintelor bisericesti?

Cu toate ca cea mai mare parte a acestor vesminte se aseamana intr-o mare masura cu straiele regale din vechime, acestea au radacini in Scripturi. Asadar, principalul rol al vesmintelor este de a contribui la zidirea spirituala a sfintei Biserici.

Crilovic, una dintre cele mai mari companii care se ocupa cu furnizarea de vesminte bisericesti, si-a indreptat in permanenta atentia spre satisfacerea tuturor cerintelor pe care le impun aceste obiecte cu rol sacru. Pentru ca toti slujitorii sa beneficieze de cele mai deosebite vesminte, aceasta le ofera calitate si rezistenta, dar in acelasi timp si un respect deosebit fata de acestea si insemnatatea pe care o au.

Asa-zisa uniforma preoteasca este un element special privitor la vestimentatie, purtat de preoti  in timpul slujbelor. Dupa functia pe care acestia o ocupa, exista mai multe tipuri de vesminte, fiecare avand o semnificatie diferita. De exemplu, diaconul are trei tipuri de vesminte pe care le imbraca: orar, stihar si manecute, iar preotul poarta 5 piese:  stiharul, epitrahul, manecutele, braul si felonul. Fiecare dintre acestea in parte au o anumita semnificatie.

In ansamblu, preotul demonstreaza prin imbracarea acestor vesminte ca se identifica cu ceremonia, cu slujba pe care o oficializeaza. Acestea au ca rol dezvaluirea imaginii reale, dar si spirituale a Bisericii in care slujeste.

Asadar, vesmintele servesc unui scop major, de aceea este extrem de important ca acestea sa fie confectionate in mod corespunzator, pentru a servi cu succes acestuia. Pentru ca indiferent din ce motiv se poarta o anumita vestimentatie, aceasta trebuie sa fie una confortabila, Crilovic are in vedere confectionarea unor vesminte adecvate.

Materialele din care sunt confectionate acestea sunt de cea mai buna calitate, deci vor asigura celor ce le intrebuinteaza, tot confortul si comoditatea de care este nevoie. In acest fel, fiecare preot va putea oficializa slujbele fara a simti vreun disconfort.

In cadrul site-ului vesmintebisericesti.ro, sunt prezentate atat  vesmintele si maniera in care acestea au fost confectionate, cat si preturile la care pot fi achizitionate.  De asemenea, magazinul online le ofera celor interesati posibilitatea de a comanda vesmantul dorit dupa anumite criterii, care includ atat culoarea, cat si marimea acestuia.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

Urmărit internațional prins la PTF Calafat

Conform IPJ Dolj, pe 6 iulie a.c., poliţişti de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: